頭先喺呢間嘢食左個晚餐,一家三口共點左3個餐,1個牛扒,1個飯同1個意粉,今日比較人多,大約等左15分鐘左右,牛扒同意粉相繼送到而個飯就未到,心諗等多陣應該差唔到啦⋯⋯點不知食完個意粉同牛扒之後個飯都仲未出現,望下啲員工,佢又好似唔係好想理你,之後問個帶眼鏡個男人,佢就話整緊啦2分鐘,頂你⋯等完又等又再等,過左幾個2分鐘都未嚟,再問第二個員工,個阿姐就話整緊架啦,我問佢係唔係漏左單?佢又話唔係,轉頭又話機壞左啲維修人員未到,心諗咁姐係點呀?成個問號喺度!我跟話取消張單,個阿姐就話幫我睇睇,睇完之後又無過嚟同講跟成點,跟住又等⋯最慘既係連遲過落單既人個飯都嚟埋,真係火都嚟⋯最後頂唔住唔等啦!同個黑色衫既女人講取消埋單,佢攞張單一句抱歉,對唔住咁都無講,好似覺得無乜大不了咁,大佬呀⋯⋯成餐飯就係係咁等,啲單做唔到咪講囉,又唔講又要人等,又乜都等唔到,想點呢?埋單諗住聽到你say個sorry都算,唔講㗎喎,好似問題喺我度,唔關你哋事咁!頂你咁做生意,幾好食幾咁平都冇用啦⋯⋯更何況唔係!唔駛錢都唔會過嚟食!今時今日既香港,你做得住可以話係一個奇蹟!
!今時今日既香港,你做得住可以話係一個奇蹟!
2019-09-15
45 分鐘 (外賣自取)