專程去跑馬地食Pizza,點知無開🥲見附近有間人氣高企嘅拉麵店,就去試下🏃🏻‍♀️🏃🏻-下午茶時間唔洗等位🤭仲有梳化坐!一黎到店員就好好服務,問我地要熱茶定凍茶👀熱茶係岩岩可以入口嘅溫度,好貼心!-我地order左雞沾麵($168)隨餐附送左包好靚嘅濕紙巾🤣抹完手即刻試啖湯先!一入口好順滑好creamy!雞味好濃郁,唔太咸,仲夾雜左D忌廉味,會忍唔著一啖接一啖咁飲!個湯入面有幾塊雞肉同荀。平時我唔鐘意食荀,覺得有怪味,但呢間嘅荀我竟然接受到!-沾麵上面有洋蔥絲、蔥同薄身大塊嘅日式叉燒。沾麵比拉麵粗身同彈牙,個人比較喜歡沾麵嘅麵質,而沾麵嘅份量都唔少🤭一旁仲有碟炸牛蒡,細嚐會慢慢食到牛蒡味👀唯一美中不足係食到後期,個湯凍左🥲-另外仲order左個海鮮雞拉麵($148)呢碗打卡一流!有炸牛蒡山,仲有掛係碗邊嘅雞肉同油脂分佈平均嘅日式叉燒!湯底嘅海鮮蝦味好出,有少少搶左雞味,但都好濃郁好好飲。個人覺得最出色係掛係碗邊嘅雞片,超彈牙!拉麵比沾麵幼身,都好掛湯,而個湯食到最後仲keep著好熱🥵-可能因為拉麵太熱同射燈太多,食食下會覺得冷氣唔夠。但整體而言,環境舒服,食物出色,係會推介俾其他人嘅高質
我地order左雞沾麵($168)

另外仲order左個海鮮雞拉麵($148)

可能因為拉麵太熱同射燈太多,食食下會覺得冷氣唔夠。但整體而言,環境舒服,食物出色,係會推介俾其他人嘅高質拉麵店!