誠意推介第37彈-無得輸嘅堅信號上海生煎皇 ahthew1120等級32020-12-20282 瀏覽 關注 由於食過幾次,覺得應該介紹俾大家去試吓,因為小弟平時介紹其他國家款式嘅美食多啲,今次就介紹呢間上海嘢俾大家嘞😉佢哋主打嘅生煎包真係無得輸,每次食都維持到水準,其他食品嘅味道亦蠻出色,食香味型俱全㗎!好多人都應該知道堅信號上海生煎皇係藝人蕭潤邦開設的上海生煎包店,曾親身跟上海師傅學師,為食客呈獻正宗上海生煎包,誠意十足👍🏽店裏除了有為人熟悉的生煎包之外,亦提供不少款式家常菜,還有供應各式飯麵及小食,每款分量適中;而且亦會有套餐供應,就算一個人食都啱啱好,叫多幾款,三、四口子一齊食都幾化算㗎!為咗食客,佢哋會奉上水準一流的上海風味選擇,將地道的上海菜式品味發揮至極緻,帶來嚐味地道上海菜的不二之選呀!大大隻字嘅招牌,好吸晴呀👀豬扒夠厚,肥瘦均勻,醃得好入味,又夠juicy,仲帶點焦香,搭配埋清新菜飯,一流🤤$54超多肉碎蓋面,花生香味濃郁,加上有啲辣椒帶出微辣,惹味!麵質彈牙,同湯底很搭,麵條又掛湯汁,就算麵同湯一併食,也不會覺得膩😄$44雞扒皮香肉嫩,夠juicy,由於雞扒用咗黑椒、蜜糖醃製過,之後煎至外皮焦脆香口,但肉質仍然保持嫩滑,味道甜中帶辣惹味至極,同樣搭配埋清新菜飯,好易就KO一碗,正呀🤤$50醬汁濃稠甜香,肉塊脂肪層次分明、入口即化,油和肉香濃郁,搭配埋清新菜飯最佳🤤$56熱辣辣,個底脆卜卜,一啖咬落去勁多肉汁 (不過小心辣親咀仔☺️),餡料足,食得出肉質嘅新鮮,由於個生煎包內吸收晒啲肉汁精華,味道很好👍🏽$20個皮夠薄,以高筋麵粉做成的薄皮夾起來不易穿破,肉餡又新鮮,又多湯汁,小心燙口喔😉皮夠薄,餡料新鮮,湯頭冇味精粉皮質感十分煙韌滑溜,加入麻醬以及切成幼幼的雞絲青瓜絲,十分清爽開胃午市套餐:一份主食;一份小食;一款飲料的搭配,份量適中又好味道😋以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享誠意推介第37彈-無得輸嘅堅信號上海生煎皇 堅信號上海生煎皇 (花園街) https://s.openrice.com/QrbT0wdKx00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食堅信號秘製厚切豬扒菜飯$54四川擔擔麵$44蜜椒雞扒菜飯$50菜肉雲吞雞絲粉皮小籠包外婆紅燒肉$56堅信號上海生煎包$20用餐途徑堂食