韓屋

Hanook Korean Restaurant
2021-09-25 3017 瀏覽
黎到尖沙咀既金巴利街出名多韓國餐廳尤其係連鎖個間🤭但平日我同朋友都會想揀啲特別既小店 所以被呢到既裝潢吸引左入去 咁為搶眼既就係門口隻飛天豬豬 一定係打卡點🐷講到食物 我地最主要想試吓呢到既餃子 所以叫左煎餃 蒸餃 仲有加埋個人蔘雞湯👍🏾•帝王蟹膏煎餃🦀•-整體不太油膩 夠爽脆 味道剛好😛內有豐富嘅配料 陣陣既蟹膏會慢慢散發係口腔中但略厭不夠多難以一下子能辨認出 亦加入韓國粉絲口感特別•醬牛小排餃🐂•-呢個係店員特別推介 果然冇介紹錯 醬牛加入蒸餃中特別合襯 蒸皮完全冇蓋過牛本身醃料嘅味道 食落唔會油膩而且皮薄😋•餃子王🥟•-一個一籠既餃子係呢到既噱頭 外形上已經足夠吸引眼球🤩最令我欣賞既係皮簿餡料多 係同絕配既韮菜豬肉 但又唔同香港平時食開既所以完全冇違和感😌•人蔘雞湯🐓•-呢個湯真係拍得住之前地道既人蔘雞 蔘味濃 而且係全隻雞又夠嫩滑😼 最最令我驚嘆既係裡面既飯 加埋啲湯 係吸曬雞同所有配料既精華!🤤.店員既服務態度不錯 訂座雖然出現小問題但是會立即幫忙解決
黎到尖沙咀既金巴利街出名多韓國餐廳尤其係連鎖個間🤭

•帝王蟹膏煎餃🦀•