2009-02-06 19 瀏覽
尋日去開紅磡街市打波,見呢到想食少少野先,於是入去買薯條,我見有分大中細size,於是叫左個大,收銀個哥哥仔問要唔要辣,我話要。跟住去櫃面等,咁岩我見佢有分大中小辣(買個時我無留意),於是就問櫃面姐姐我要既係薯條係咪打左大薯條少少辣呀?佢答係打左薯條大辣,我話我要大薯條要辣唔係要大竦薯條喎,佢唔多滿意咁猛話下次要叫清楚,費事黎左大辣食唔到晒左,我真係有d火都黎,關我咩事嗟,個收銀哥哥仔打錯嗟,但係佢好似教訓我咁,無野呀?其實你叫乜竦都好,佢都係最後沈竦粉落去,沈得多就係大辣之嘛,算啦買完去到球場開黎食,講真薯條無乜薯仔味,好淡,食落口唔辣只覺個咀興興地,好似食麻竦咁。試過就算啦,見佢新開,落單同廚房好似唔多合拍,除左價錢唔貴外,真係無乜吸引,服務態度麻麻,無乜興趣再黎幫襯。