2021-01-11 921 瀏覽
自從疫情之後,已經好耐冇食過車仔麵。最近上網見到話兩三碗係慈雲山最出名嘅車仔麵搞到我心郁郁想試,我見佢做開到深夜12:30,一於食佢來做宵夜。上網見到篇報道老闆話佢地嘅辣汁同其他出名嘅車仔麵有得比,篇報道仲有介紹呢度出名食村大部份自己烹調,豬頸肉最多人叫。所以我就叫咗豬頸肉同埋小辣(第一次食唔敢叫太辣),$42宵夜來講唔算太貴,而且份量非常多。佢嘅辣汁我覺得唔錯不過未至於非常出色。豬頸肉食得出香茅味,佢啲邊位脆脆地嘅最好味,老闆不蓋為串燒店起家蘿蔔麻麻哋,可能時間唔啱有啲渣我女朋友叫咗個春卷,同普通春卷唔一樣係好大條好扁,我覺得幾特別。我試咗佢一啖牛腩汁好重藥材味好足料,但係我覺得藥材味有啲over左揸車半夜去到其實可以喺條街度Double parking,快快趣拎食物就可以離開。有三種方法可以預先order,分別係熊貓, OpenRice 同打電話,極力不推薦熊貓, 因為價錢mark up左20%. OpenRice order 價錢同真實menu 價錢差唔多一樣,但係唔知點解佢OpenRice 外賣自取服務有時係Offline, order唔到。所以最實際拉打電話去order。仲有

蘿蔔麻麻哋,可能時間唔啱有啲渣

揸車半夜去到其實可以喺條街度Double parking,快快趣拎食物就可以離開。有三種方法可以預先order,分別係熊貓, OpenRice 同打電話,極力不推薦熊貓, 因為價錢mark up左20%. OpenRice order 價錢同真實menu 價錢差唔多一樣,但係唔知點解佢OpenRice 外賣自取服務有時係Offline, order唔到。所以最實際拉打電話去order。仲有佢嘅面同埋湯係唔會幫你分開,所以你拎咗外賣之後記得快啲跑返屋企,同埋唔好提早太多order
牛丸豬頸肉蘿蔔小辣油麵
2020-12-26
5 分鐘 (外賣自取)
$45 (宵夜)
牛丸豬頸肉蘿蔔小辣油麵
  • 豬頸肉