2019-05-07
係facebook見有人分享海鮮串燒放題,見幾吸引就約埋好友一齊試試佢。天公不造美,放假先黎落大雨。打電話即日預約左7點,見好似有窗邊位,訂座店員回覆係先到先得,無得預留。可能由於平日,同埋地點其實幾唔就腳。7點黎到都唔係太多客,只有1/3 客人。成功坐到窗邊位,枱面放著2個餐牌。除左主菜需向店員落單,其他一切自助。朋友主菜點左牛扒5成熟,我點左斧頭豬扒。另外加左2隻生蠔。牛扒成數算準,豬扒有點乾。以$30一隻生蠔黎講算幾大隻,有海水味亦係我鐘意的爽脆型生蠔,只係唔算太肥美。冷盤有多種沙律菜,南瓜湯,蒜蓉包。冷凍海鮮有蟹,蝦,螺,蜆,青口。D蟹係有膏的,不過補充時間都幾長。串燒方面需要去爐頭排隊,每人每次限取4串。4串當中只可要2串海鮮。燒蠔,蟶子等長期有,燒鮑魚就需時比較耐,等第一次話岩岩派曬。第二次出去企係度等左幾分鐘先等到。其他特色d海鮮一晚可能只得1次。閒日都咁,如果星期五六日黎都唔知有係燒海鮮。總括黎講食一次試下就算了。地點唔方便,食物供應又唔算多。如果每人$298+10% ,我可以去酒店加dd錢食好d,起碼唔洗食自助餐都限量供應咁款。
朋友主菜點左牛扒5成熟,我點左斧頭豬扒。另外加左2隻生蠔。
牛扒成數算準,豬扒有點乾。
冷盤有多種沙律菜,南瓜湯,蒜蓉包。
總括黎講食一次試下就算了。地點唔方便,食物供應又唔算多。