2015-11-02 4777 瀏覽
隨意在OR搜下有無特別又可以hea嘅地方,比我疲憊嘅軀體歇息下,咁就撞左上呢度。酒店附屬cafe,主要為住客供應早餐,中午開始人流稀少,加上帶英式復古陳設,舒適度高,想寧靜慢活一下,應該可以滿足到你。呢度仲有多個露天位,附近樓景,同埋復古,應該係真古/中古!咖啡或茶任君選擇,仲有少量飽餅小點供應。我點左Latte,$50呢個價位都有少少衝上雲宵feel,不過香港嘅土地問題多,就不解釋咁多啦~老實我唔係咖啡迷,我對咖啡嘅認識同末日窩輪嘅價值都係差不多等如零。以平凡人角度去品評,泡打得夠細滑,咖啡可能用現成咖啡粉,唔夠香,欠缺個性,不過有奶咖啡味道比較順喉,奶味無蓋過咖啡味,加埋半包咖啡糖,攪兩攪,咖啡溫度變和暖,更加難聞到僅存的咖啡香。又咁講,如果呢度嘅咖啡真係好高質,就唔會咁寧靜啦,寧靜到我飲住咖啡都差啲訓著。臨走時同店員閒話幾句,我仲話得閒上黎飲杯野訓一陣,佢都答我:"應該無人理你"六點鐘會有人肉鬧鐘叫醒你,因為呢度close at 6

六點鐘會有人肉鬧鐘叫醒你,因為呢度close at 6
2015-10-24