2020-05-17 282 瀏覽
週末來到霎西街的一個小角落 門面以黑白為主調的artista preffoto 店面比想像中小 然後人比想像中多 擠滿整個店面 幸好還設有室外座位⁣⚠️芝士蛋糕係星期六日先有架▪️Matcha burnt cheesecake $48芝士蛋糕質地幼滑 芝士味濃郁 帶淡淡抹茶甘香 感覺上抹茶只擔當配角 焦香味唔太突岀 整體甜而不膩 但無想像中咁驚艷▪️Peanut butter chocolate cookie sandwich $38曲奇夾有花生醬同朱古力醬 兩者互不搶分頭 曲奇鬆軟 外層帶點脆度 入口即溶 仲可以浸落咖啡到再食 味道唔錯 但小小一塊 索價三十八大元 食完有小小肉赤▪️Cappuccino $38咖啡味道突岀 尚算香濃 入口順滑

⚠️芝士蛋糕係星期六日先有架

▪️Matcha burnt cheesecake $48