新開食民營內發現有間穩世食店,I chef kitchen嘅大㕑係五星級酒店出身㗎,食物果然有保證!👍🏻👍🏻👍🏻只睇賣相已夠吸引、食物又新鮮、味道更加唔洗問!果然酒店級水準!但平民化價錢! 今次點咗3個餐,西班牙薄餅、溫泉蛋煙三文魚檸檬忌廉汁配飯、雞肉火腿蕃茄汁配飯!2個飯餐都配上餐湯、沙律&飲品!而今日餐湯係青豆薯仔薄荷湯,試第一啖湯,嘩!估唔到薯仔湯係可以做到咁清新口味喔! 溫泉蛋煙三文魚檸檬忌廉汁配飯,真係喜出望外!我平時唔like食煙三文魚,因為大部分都又咸又鞋!但今次試咗啖,竟然有清淡煙薰味之外,仲要肉質鮮美又滑滑!溫泉蛋又做到半生熟,合到好處!😋😋雞肉火腿蕃茄汁配飯,初時肉眼望上去,以為係平時普通雞扒,點知咬一啖雞肉竟然嫩滑到不得了喎!2個飯套餐都配上和風沙律,D菜好新鮮爽脆吖!香港人平時多肉少菜,套餐唔單止有湯,仲加埋沙律,真係好細心喔!最後係西班牙薄餅,材料用上巴馬風乾火腿、水牛芝士、車厘茄+茄醬!薄餅底做到好香脆,水牛芝士配上巴馬火腿,兩者味道不單止好匹配,而且水牛芝士仲香軟到可以拉出一絲絲芝士呀!😋😋😋😋以後又多個美食之地啦,下次一定要試埋鐡板套餐!

溫泉蛋煙三文魚配檸檬忌廉汁

雞肉火腿蕃茄汁配飯

2個飯套餐都配上和風沙律,D菜好新鮮爽脆吖!
好新鲜嘅和風沙律

西班牙薄餅

以後又多個美食之地啦,下次一定要試埋鐡板套餐!
2015-08-13
溫泉蛋煙三文魚配檸檬忌廉汁