餐廳: 米拉
資訊:

2017-11-28 448 瀏覽
話說星期六囡囡爸爸要番工,工人姐姐放假,得番我一個湊女直到佢番學前班, 忙到正常的午餐都唔得閒食..終於放學時間到了! 爸爸黎幫手,我先可以係學校樓下的東廣場度搵番間小店食番餐好既!辛苦左成日,梗係要飲番杯珍珠奶茶補數啦! 由於爸爸都係放工趕過黎,佢都未食飯,所以我地揀左呢間小店~因為除左珍珠奶茶,仲有小食餐!老闆好nice! 知我想飲茶味香濃的珍珠奶茶,所以推介我飲雲浮鐵觀音加珍珠, 再配一份費城芝士牛肉包。 圓圓爸爸就要熱既宇治金時(即抺茶紅豆) 配香辣熱狗餐!因為真係好肚餓, 我再嗌多個小食: 台灣濃香腸同墨魚汁香腸!因為小店經營,無論沖珍珠奶茶定準備小食,都係老闆一個人負責! 但唔洗等好耐小食已經黎左了!先黎個小吃,熱辣辣,脆卜卜的台灣濃香腸, 蒜香味濃夠晒惹味~ 墨魚汁香腸同樣地咁好味,佢味道比濃香腸低調,有淡淡的墨魚汁的鹹香味~! 可以encore!跟住我同圓圓爸爸Share個費城芝士牛肉包~! 面包鬆軟夠熱,裏面的芝士半溶再加上充滿醬汁的牛肉,夠入味,牛肉又唔會韌!好味道!圓圓爸爸的辣熱狗都唔錯,除左茄汁同芥辣,最推介之處就係佢用左辣香腸! 香口又剌激😆,配番啖冰凍珍

圓圓爸爸的辣熱狗都唔錯,除左茄汁同芥辣,最推介之處就係佢用左辣香腸! 香口又剌激😆,配番啖冰凍珍珠奶茶簡直一流!

醫完肚輪到嘆番杯飲品了,呢杯叫雲浮鐵觀音,上面係用車打芝士打成的奶泡,呢個杯的設計方便摺起打開呷一口雲浮,再飲啖奶茶,好細心啊! 老闆果然無介紹錯,鐵觀音茶香味濃,正是我杯茶😂

其實我都好鍾意飲綠茶🍵,所以迫圓圓爸爸俾我試飲佢杯宇治金時,打開杯蓋一看,唔😘,深綠色,顏色幾靚,用既綠茶粉應該唔錯,質地夠杰,唔會奶多茶少,茶味唔苦澀再配上紅豆蓉(正!唔係硬硬一粒一粒的紅豆),個日天氣凍飲呢杯宇治金時可以溫暖下身體,可惜呢杯係圓圓爸爸既,我唔可以飲晒😆

總括黎講,呢間珍珠奶茶小店啱晒我,佢既茶真係好飲,唔似連鎖店的咁假,雖然座位唔多,但多數人都買外賣,所以都可以靜靜地趁BB訓覺坐低小休一下!