2016-11-13 441 瀏覽
之前係到食過晚餐覺得無論環境同食物都ok,咁啱朋友仔話想食brunch,而依度亦有得食,所以我就同朋友仔再encore 依度喇。依度既brunch同其他餐廳一樣,包半自助餐、主菜同飲品。坐低之後,睇下出面有咩食先。個自助bar有得拎沙律、湯、熟食同甜品。首先就拎左我既至愛,凱撒沙律:沙律菜、凱撒沙律汁、炸麵包粒、煙肉粒同芝士都係自己落,沙律菜好清甜,正!柚子豬頸肉沙律:味道甜甜酸酸,好有泰式味道,豬頸肉爽口,好味!日式冷麵:冷麵汁自己落,另麵底好彈牙,而且細細份,唔洗驚食得太飽。Pizza:薄餅餅底好脆口,皮夠薄身,芝士味濃,yummy!春卷:炸得好香脆,配埋泰式辣醬,正!三文治:三文治裡面搽滿左吞拿魚,好味!主菜:美國一級肉眼扒(額外加78蚊升級):今次係我第二次食,因為上次食覺得好味,所以今次亦繼續叫,水準亦保持上一次水準,牛扒有燒網紋,可以鎖住肉汁,燒得好juicy亦牛味濃,燒汁配上牛扒,好味!燒三文魚柳:食多d三文魚有omega3,而且我鐘意食三文魚,所以亦額外加左78蚊食。三文魚燒到外皮脆,魚味香同魚肉好滑,好味!甜品:美式芝士餅:芝士味濃郁,質感亦好結實。芒果慕絲蛋糕:芒果
依度既brunch同其他餐廳一樣,包半自助餐、主菜同飲品。
春卷:炸得好香脆,配埋泰式辣醬,正!
三文治:三文治裡面搽滿左吞拿魚,好味!
主菜:
甜品
美式芝士餅:芝士味濃郁,質感亦好結實。
芒果慕絲蛋糕:芒果肉甜,蛋糕亦好鬆軟。
意式奶凍:上面有一層甜甜地既焦糖醬,再配埋個奶凍黎食,好似食緊焦糖燉蛋,而且奶凍好滑,好味到再拎多個黎食!正!