2017-11-29 490 瀏覽
今日放左工得自己一個食,又未夠鐘去下一場。就黎左觀塘東廣場搵下有咩食。行左一圈,見佢d餐都幾ok同埋都想靜靜地坐係度食,於是就試下佢啦。我叫左個咖哩牛肋條飯,跟飲品同湯(揀左南瓜粟米湯,只係$54。都幾經濟.....一上菜,其實睇落都幾“精緻”。不過食完就覺得,lee個分量對女士黎講算叫剛剛好。不過對男士黎講應該唔夠飽。 我睇隔離枱d野食都係唔大份...講下個牛肋條飯,我覺得都ok。咖哩唔算辣,啱哂d唔食得辣嘅人。牛肋條煮得幾稔,仲有肉多個薯仔。lee個幾好,因為平時食可能薯仔多過牛肋條。跟住就係個湯,本來諗揀個南瓜薯仔湯食無死。但係,竟然敗筆係個湯度。佢飲落好甜,唔係d食材煲出黎嘅甜味,我覺得佢似係落錯,將糖當鹽咁落。 成個湯味道好怪總括黎講我覺得一般,而且唔算太好坐。 不過一個人食,同簡單咁食個飯,我又覺得無所謂嘅。

2017-11-29