餐廳: 京饌
資訊:

2019-01-22 2061 瀏覽
朋友生日,由朋友決定食啲乜, 一行十二人 去咗呢度食京菜, 講真我就一啲都唔喜好,畀我揀就一定唔會嚟,咁朋友鍾意就嚟呢度食啦, 因為我手機寫食評得12張相 ,所以比較簡單菜式就唔post相啦不過由於已經病咗幾日,我淨係食一啲比較清淡嘅, 煎炸太油膩都唔係好敢食好多,所以有啲都冇食到醉雞,是最正常不過嘅醉雞,酒味濃郁,雞非常滑淆肉, 呢個唔夠分,食唔到,答你唔到好唔好食松子魚, 正正常常質素, 沒特別好壞水煮牛肉, 因病未能品嚐賽螃蟹,裏邊有蟹肉,食到蟹附近的蛋白ok 但普遍的蛋白質地炒得像蟹肉但,味道 非常淡 好像連一點點鹽也沒有加一樣濃湯浸菜,這個好吃,菜本身也甜只不過是那些金華火腿未出味, 湯頭不夠突出小籠包 就是一個普通的小籠包炒年糕,這個我沒有吃豆腐, 這個味道偏淡, 豆腐也滑的蛋白炒飯, 這個炒得較油, 蛋飯炒得一粒粒 很香 ,只是有點濕濕油油的感覺元蹄, 這個元蹄非常之肥 ,只有少許的肉可以吃, 但味道做得非常好, 下面的菜點上那個汁非常好吃北京填鴨 有點兒瘦 不怎麼出色也吃了高力豆沙和銀絲卷總括而言,我哋請埋生日嗰個每人大概三百二十蚊, 菜式夠食有餘, 很飽 環境也很好,

醉雞,是最正常不過嘅醉雞,酒味濃郁,雞非常滑

淆肉, 呢個唔夠分,食唔到,答你唔到好唔好食

松子魚, 正正常常質素, 沒特別好壞

水煮牛肉, 因病未能品嚐

賽螃蟹,裏邊有蟹肉,食到蟹附近的蛋白ok
但普遍的蛋白質地炒得像蟹肉但,味道 非常淡
好像連一點點鹽也沒有加一樣

濃湯浸菜,這個好吃,菜本身也甜
只不過是那些金華火腿未出味, 湯頭不夠突出

小籠包 就是一個普通的小籠包

炒年糕,這個我沒有吃

豆腐, 這個味道偏淡, 豆腐也滑的

蛋白炒飯, 這個炒得較油, 蛋飯炒得一粒粒
很香 ,只是有點濕濕油油的感覺

北京填鴨 有點兒瘦 不怎麼出色

也吃了高力豆沙和銀絲卷

環境也很好, 只是燈光有點昏暗,用的餐具器皿很漂亮 ,店員 的服務也好 ,請客食飯也是個不錯的選擇,但本人真的對京菜沒什麼太大興趣
2019-01-20
生日