2022-06-28 150 瀏覽
早排我朋友話好耐冇見想約食飯,問佢有咩好推介,佢就推薦左呢一間,所以我哋就聽咗佢講,去咗呢間度食。------------------------------我哋嗌咗個四人A餐,有海鮮有肉又有菜又有麵,幾吸引。麻辣滷水拼盤全部都好入味,辣辣地咁,同埋啲牛肚唔會好鞋咬,冧冧哋咁幾好食。😋呢個湯係用咗東星斑去整嘅湯,個湯好有鮮味。我哋好快就飲晒個湯。🤩🤩蒜蓉粉絲蟶子食得出個蟶子好新鮮,蒜蓉粉絲蒸基本上都一定好好食。😌😌士多啤梨骨呢一次係我第一次食士多啤梨骨,甜甜地咁,仲要有啲士多啤梨粒添,幾好食,同埋啲肉唔會鞋,幾正。🥰呢個斑球炒西蘭花好好食,勁快俾我哋清晒。啲魚肉一啲都唔會霉,超好食。😋😋避風塘炒肉蟹呢個炒肉蟹超級惹味,而且肉質非常彈牙,食得出好新鮮。🤩🤩食咗咁多海鮮同肉,梗係要食返啲菜㗎啦。個菜炒得幾好,唔會炒到淋晒。😙😙蟹油炒麵呢個蟹油炒麵唔錯,我哋仲用咗避風塘炒肉蟹嘅炸蒜嚟餸住食,就變得更加好食。😍😍最後仲有個甜品😍😍------------------------------最後想同大家講關於我嘅瘀事,咁大家唔會好似我咁瘀🙊我朋友話食呢間御膳嗰陣,我勁大反應,因為我記得觀塘有間私
我哋嗌咗個四人A餐,有海鮮有肉又有菜又有麵,幾吸引。

麻辣滷水拼盤

蒜蓉粉絲蟶子
食得出個蟶子好新鮮,蒜蓉粉絲蒸基本上都一定好好食。😌😌

士多啤梨骨

避風塘炒肉蟹
呢個炒肉蟹超級惹味,而且肉質非常彈牙,食得出好新鮮。🤩🤩

蟹油炒麵

最後仲有個甜品😍😍

最後想同大家講關於我嘅瘀事,咁大家唔會好似我咁瘀🙊
我朋友話食呢間御膳嗰陣,我勁大反應,因為我記得觀塘有間私房菜,又係差唔多名,然後好多人中咗招。
之後我朋友講係另一間叫「御善」🤨,最後我就俾班朋友係咁笑我。😟
總括嚟講,依家私房菜幾好食,同朋友聚會嘅話呢個會係一個好地方。