今日放工同同事去咗觀塘駱駝漆搵食,呢間雞駅花膠雞米線專門店一直都好想試,星期五晚都幾多人,大概等咗15分鐘就入得去。我哋嗌咗姬松茸竹笙花膠雞米線、椰子雞米線同金磚豆腐。花膠雞湯個湯底好濃郁,雖然難免有少少雞油,但係都冇減低我想飲埋d湯嘅慾望!姬松茸、蟲草花同竹笙吸收晒雞湯嘅精華,花膠煮到好腍好易咬,雞肉亦都十分嫩滑。另外椰子雞湯飲得出係用咗椰奶,而唔係用清甜嘅椰青或者椰皇,所以飲落去口感好順滑,同雞肉都好夾,招牌雞湯米線仲可以加$10轉雞髀。我哋嗌咗一碟金磚豆腐做小食,炸豆腐外脆內滑,外層鋪滿椒鹽粉,炸得甘香酥脆,入面嘅豆腐仲保持到好嫩滑,推介大家嚟呢度要試呢一款小食!📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室位置就腳:🍊🍊🍊🍊 餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座1樓I室
位置就腳:🍊🍊🍊🍊