2020-11-22 42 瀏覽
前幾日在約咗個係牛頭角返工的朋友,佢帶我去佢平時食開lunch嘅一間餐廳食飯,佢話嗰度嘅意粉好高質又平,夜晚又坐得舒服,所以就約咗去鴻圖中心嗰度食嘢啦。餐廳附近嘅位係仿希臘嘅設計,所以我覺得都好靚,而且位置寬躺,坐得都好舒服。我哋叫咗一個松露醬Parma ham長通粉同一個雜菌松露Pizza,跟餐可以加$10換購兩隻雞翼,我哋叫咗兩客雞翼,總共四隻,餐飲可以飲汽水或加錢配水果茶,我哋就揀咗飲水果茶,嗰日嘅水果茶係蜜桃茶。叫咗嘢食之後,餐廳會比一個電子叫餐牌比你,當有嘢食嘅時候,就會震,所以客人可以返埋自己位到等,食物方面過咗一陣就有嘢食啦,Pizza嘅皮做得適中,唔會太厚和太薄,而且Pizza外圍係比較隨意一啲,所以知道是手製pizza,加上就算只係素食,都唔會覺得好單調,而且入面更有一些煮到好腍的洋蔥,調味都好好。意粉方面以58蚊來說,其實都真係好高質,味道都唔錯,松露味都有少少出,即使就咁食長通粉都覺得好好食,因為每條通粉都入晒味,而且有一些雜菇,就算無ham都一樣出色,所以朋友非常推薦呢一個意粉,因為佢平時多數都係食呢一個,或者其他嗰幾個意粉類嘅食物。雞翼是用焗爐焗,所以製作需時

雞翼是用焗爐焗,所以製作需時比起意粉和pizza還要等多一點時間,但係佢出爐之後熱辣辣,外皮有少少脆脆地,但內裏的肉很嫩,而且味道調製很好,有少少蜜糖喺面,甜甜地好好味,又唔會太乾,這個真的不錯值得推薦。

水果茶方面,水蜜桃茶香,水蜜桃味好出,又唔會太甜,如果大家唔想飲咁多汽水,都可以考慮加8蚊轉飲水果茶