最近喺觀塘上堂經過見到呢間以哥基狗狗做主題既雞煲火鍋店。有兩款任食雞煲套餐,我哋揀咗$238/位前菜:枝豆、酸薑片三色刺身有赤蝦新鮮大隻,油甘魚肥美,仲有三文魚先來為食寵寵雞煲我地點左BB辣,雞煲送到每2分鐘炒一炒,共炒3次,就唔怕痴底,唔會濃~加埋水魷魚、豬皮、牛柏葉再炒。雞醬調配得好好,BB辣既辛辣亦突出香料既味道,帶有好香既羅勒葉香氣,雞件好滑入味。我地添左一次雞煲,加點都可以再揀辣度食完雞煲會換一個蕃茄粟米薯仔湯底,唔洗驚用返雞煲加湯咁油膩。蕃茄粟米薯仔湯底味道清甜,食完雞煲平衡一下油脂成件事無哂罪惡感火鍋有一次性配料海鮮盤都好新鮮,有廣島蠔、蝦、龍躉片、鯇魚片,白蜆鮮美,無沙牛小排牛味濃西班牙黑豚肉油脂低,肉味幾香四寶丸,特別中意芋泥肉丸粉粉的帶著清新芋頭香氣、紮實既豬肉口感。牛丸亦帶嚼勁,牛筋丸味濃肉質有彈性三色餃:魚皮餃、雲吞、韮菜餃炸魚皮好香脆,紫菜響鈴浸浸湯好正,仲有生根!蔬菜籃喺自助櫃拎,有幾款配搭Like 社交平台 仲有黃喉送,份量都唔少。甜品有燉鮮奶,甜度剛好又夠滑! 餐廳好有愛,會為拯救貓狗協會、香港導盲犬服務中心籌款義賣
最近喺觀塘上堂經過見到呢間以哥基狗狗做主題既雞煲火鍋店。

有兩款任食雞煲套餐,我哋揀咗$238/位
前菜:枝豆、酸薑片
三色刺身有赤蝦新鮮大隻,油甘魚肥美,仲有三文魚

先來為食寵寵雞煲
我地添左一次雞煲,加點都可以再揀辣度

火鍋有一次性配料

牛小排牛味濃
西班牙黑豚肉油脂低,肉味幾香

四寶丸,特別中意芋泥肉丸
粉粉的帶著清新芋頭香氣、紮實既豬肉口感。
牛丸亦帶嚼勁,牛筋丸味濃肉質有彈性
三色餃:魚皮餃、雲吞、韮菜餃

炸魚皮好香脆,紫菜響鈴浸浸湯好正,仲有生根!

蔬菜籃喺自助櫃拎,有幾款配搭

Like 社交平台 仲有黃喉送,份量都唔少。

甜品有燉鮮奶,甜度剛好又夠滑!

餐廳好有愛,會為拯救貓狗協會、香港導盲犬服務中心籌款義賣