2017-01-12 1415 瀏覽
今日透過屋企嘅窗臺見到出邊個天氣真系認真無錯,風和日麗,稍微有幾絲微風,而且真系好適合出去秋遊吖,不過咁懶既我都係唔想流汗,於是又同左朋友仔出左去食飯之後就去左朋友介紹既樓上餐廳食食食入到去環境都幾舒適,唔算多人,裝修都幾特別,跟手我地就叫左幾樣野食~先送來既有番茄忌廉大蝦意粉,個樣幾OK,咬落軟硬適中,加上鮮甜爽彈既青口、蝦肉同魚柳下,味道更是美味!夾在一起食得我同朋友仔都嘴舔舔另外我地仲叫左個台式滷水拼盤,入面有雞翼、滷肉、豆腐同蛋,味道好入味,肉質仲好滑嫩,份量亦算適中,都算得上是中上水平,不俗不俗隨後我就叫左杯凍香芋珍珠,飲落個茶底都幾滑,而香芋味都唔會太假,係合乎期望的朋友仔則叫左凍檸茶,淺嚐一啖很是清潤,個檸檬就好新鮮,一D苦味都無,好係一輪食笑傾下,好開心就過左一個晚上,滿足!
之後就去左朋友介紹既樓上餐廳食食食
西班牙海鮮炒飯
台式滷水拼盤(雞翼,滷肉,豆腐,蛋)
香芋珍珠(凍)
凍檸檬茶

係一輪食笑傾下,好開心就過左一個晚上,滿足!
2016-12-14
西班牙海鮮炒飯
台式滷水拼盤(雞翼,滷肉,豆腐,蛋)