餐廳: 壹.01
資訊:

芋泥控一定要bookmark這間觀塘的人氣小店🌟店主打新式創意台灣料理,好有heart價錢又親民而且環境乾淨企理,坐得舒服仲有free wifi任用外賣自取/ 下午2:30後仲有九折,真係好抵食🥰▪️芒果魯肉飯 唔係講笑,呢個組合真係第一次食🤣但味道又出奇地夾,芒果粒新鮮甜甜地中和返口感較膩同咸味的魯肉飯,幾好食🥭▫️手撕雞便當 便當內有份量不少的手撕雞😍 仲有好多配料真係啖啖肉,雖然已叫少飯但食完後都好滿足💕▫️雙檸冬瓜茶 (大) 特飲半價 冬瓜茶的味道甘甜,檸檬嘅酸味令味道更清新好fresh幾解渴,是另一個必點item😆▪️邪惡蛋之戀 呢個手作芋泥肉鬆麻糬蛋餅係must try item😈‼️因為蛋餅外層酥脆,內裡包住足料的芋泥、麻糬和肉鬆口感煙韌,味道甜甜的,但又唔會覺得甜膩而且這是蛋餅師親手自製的,很特別🥰是很用心製作嘅小食,好少係出面可以食到的喜歡芋泥的朋友必定不能錯過💜▫️台北夜市小食拼盤 由於每樣小食都想食,所以揀左拼盤😆$36拼盤有齊台灣腸、花枝丸和鹽酥雞,好抵食!而且煎炸得香口,花枝丸是我的最愛💕▪️全手作芋頭鮮奶(中) 特飲半價 同是芋泥控一定要點的芋頭鮮奶💜芋泥跟鮮奶的比
芋泥控一定要bookmark這間觀塘的人氣小店🌟
店主打新式創意台灣料理,好有heart價錢又親民
而且環境乾淨企理,坐得舒服仲有free wifi任用
外賣自取/ 下午2:30後仲有九折,真係好抵食🥰

▪️芒果魯肉飯 [少飯]
唔係講笑,呢個組合真係第一次食🤣
但味道又出奇地夾,芒果粒新鮮甜甜地
中和返口感較膩同咸味的魯肉飯,幾好食🥭
芒果魯肉飯

▫️手撕雞便當 [少飯]
便當內有份量不少的手撕雞😍 仲有好多配料
真係啖啖肉,雖然已叫少飯但食完後都好滿足💕

▫️雙檸冬瓜茶 [少甜, 少冰] (大) 特飲半價
冬瓜茶的味道甘甜,檸檬嘅酸味令味道更清新
好fresh幾解渴,是另一個必點item😆

手撕雞便當

▪️邪惡蛋之戀
呢個手作芋泥肉鬆麻糬蛋餅係must try item😈‼️
因為蛋餅外層酥脆,內裡包住足料的芋泥、麻糬和肉鬆
口感煙韌,味道甜甜的,但又唔會覺得甜膩
而且這是蛋餅師親手自製的,很特別🥰
是很用心製作嘅小食,好少係出面可以食到的
喜歡芋泥的朋友必定不能錯過💜
邪惡蛋之戀

▫️台北夜市小食拼盤
由於每樣小食都想食,所以揀左拼盤😆
$36拼盤有齊台灣腸、花枝丸和鹽酥雞,好抵食!
而且煎炸得香口,花枝丸是我的最愛💕
台北夜市小食拼盤

▪️全手作芋頭鮮奶(中) 特飲半價
同是芋泥控一定要點的芋頭鮮奶💜
芋泥跟鮮奶的比例1:1,非常足料和甜度剛好
鮮奶的奶味幾重同建議用飲管攪散啲芋泥先一齊飲
飲完除左好飽之外,心靈上亦覺得好滿足🥰
全手作芋頭鮮奶

芒果魯肉飯