2021-02-23 157 瀏覽
望穿秋水,終於等到晚市重光😂,值得紀念嘅第一餐,梗係要食最鍾意嘅嘢,我就揀咗食串燒。呢間店全部都係露天座位,感覺好 chill,有啲似去咗 BBQ 場燒嘢食。眾多燒烤食物當中,我最鍾意燒原條蒜蓉茄子,茄子算肥美,調味都幾重手,蒜蓉味勁濃,好好食😍,不過食完個口好臭,戴返口罩時就自己受哂🤣。另外燒豆卜都好正,又香又脆;日式一口牛都唔錯,肉質有肥有瘦有咬口,亦有牛味;其餘蜜糖雞中翼,雞皮串,兩款台灣腸等等就正常水準,至於燒羊架唔係我食,無可奉告😁。最弱係燒粟米,唔單止唔甜,仲好硬,唔好食😖。由於係泰式串燒,店員會奉上點豬頸肉嘅醬汁,酸酸辣辣,好惹味😋。除咗燒烤食物,呢度仲有好多泰式食品提供,我哋叫咗椒鹽魷魚鬚同泰式炒椰菜苗,魷魚鬚外層香脆惹味,入面肉質軟腍,有魷魚鮮味,餸酒一流(事實上,成個場大部份食客都係啤酒接啤酒咁隊,得我哋咁正氣飲烏龍茶桔仔冰😆),椰菜苗比較少機會食,一個個圓碌碌好得意,炒得亦好香,不過質感偏硬,唔係我鍾意嘅口味。本來仲叫咗蠔餅,不過漏咗單,唔緊要,因為食到呢度都已經飽哂,埋單時,發現原來唔使加一,所以算幾抵食,會再嚟幫襯。