餐廳主打Omakase同鐵板燒,今次👦🏻👧🏻book咗鐵板燒食~ 呢度可以望住師傅喺我地前面用熟練嘅技術去烹調出各款美食👨🏻‍🍳,成個過程好好睇👀,好似欣賞一場表演咁👏🏻~ 我地揀咗匠人料理鐵板套餐$438/位,包咗三款前菜、湯、七款食物同甜品,肉類方面係四選一,有美國牛板腱、美國安格斯薄燒、西班牙豬肉眼同美國安格斯厚燒。🦑螢光魷魚乾、鱈魚片兩款烤到脆卜卜,配上沙律醬食好滋味。🥗柚子沙律柚子清甜配上爽脆嘅生菜同清新嘅柚子汁,食完好清涼。🥚茶碗蒸蒸嘅時間控制得剛好,蒸蛋好滑嫩,滑到跣入口到~ 仲好有香菇味添~🐟銀鱈魚煎到兩邊好靚嘅金黃色,魚皮脆卜卜好好味!魚身算厚肉,口感嫩滑有肉汁!🦪廣島蠔 蠔肉飽滿脹卜卜,外層有焦香感,咬落去有蠔汁。底下嘅煙肉同櫻花蝦煎到乾身,非常香口!🦐原隻虎蝦輪到最期待嘅虎蝦啦!見到大大隻嘅虎蝦,即刻流晒口水。師傅熟練嘅手法好快將蝦肉同蝦殼分離,蝦肉雪白爽彈!蝦頭同蝦腳煎到脆卜卜,蝦頭仲有蝦膏,味道帶甘香。🐮美國安格斯薄燒師傅煎到熟度啱啱好,唔會過熟,仲有粉嫩色。牛肉薄片包住滿滿炒香過嘅炸蒜同蔥粒,食落非常香口!🎃時令鐵板配菜有雞髀菇、秋葵、南瓜片同番薯片,當中最

🦑螢光魷魚乾、鱈魚片
兩款烤到脆卜卜,配上沙律醬食好滋味。

🥗柚子沙律
柚子清甜配上爽脆嘅生菜同清新嘅柚子汁,食完好清涼。

🥚茶碗蒸

🐟銀鱈魚

🦪廣島蠔

🦐原隻虎蝦

🐮美國安格斯薄燒

🎃時令鐵板配菜
有雞髀菇、秋葵、南瓜片同番薯片,當中最鐘意食番薯片🍠,口感有少少脆口,帶有甜甜嘅蕃薯味。

🍚炒飯
用上日本蘭黃蛋、煙肉、葱、日本米等等炒成,用咗黑椒調味,充滿濃烈嘅黑椒香氣。炒飯呈金黃色,每粒都炒到乾身粒粒分明。

🥬炒雜菜
蘿蔔絲同椰菜爽脆清甜~

🥣昆布湯
味道濃郁鮮甜,昆布口感爽脆。

🍡抹茶蕨餅
蕨餅口感煙韌軟糯,抹茶粉味道香濃回甘,無苦澀味。

📍 菊月町 (觀塘)
觀塘鴻圖道23號利登中心地下1號舖
2024-05-06