同屋企人出觀塘食dinner,第一時間就諗到一定要食呢間,之前上網見好多人推薦,我都決定黎朝聖一下。我地2個人7點左右到,好彩唔算太多人排隊,咁岩前面2張4人枱未齊人所以俾我地2個入先 (*留意要齊人先入得*) 店舖入面唔算大,又係手機落單,入面上網有d差係收唔到自己data嘅,睇返落單QR code下面有鋪頭WI-FI password,用佢地wifi落單就搞掂。 一人一碗招牌花膠雞湯米線,加多個豆腐。上菜速度算幾快,全部野食都係熱辣辣,招牌花膠雞湯米線雞肉肉質鮮嫩夠滑,好細心仲提供骨礫俾食客放骨。有d  surprise每碗都有兩大嚿花膠,睇到已經感覺好滋潤,湯底奶白色開頭以為會好淡,入口又好濃味喎,唔係味精湯,食哂成碗麵可以飲埋個湯,食完唔口喝。食到一半就上埋岩岩出爐嘅金磚豆腐,細佬忍唔住即時一啖食落口,熱到即刻吐返出黎。炸到金黃色細細粒真係一啖入口岩岩好(切記咪心急,放涼一陣) 外脆內軟,份量的確比想像中多,真係好好食。真心推薦同埋下次一定會再黎!

招牌花膠雞湯米線
金磚豆腐