今日同朋友去左觀塘工廈覓食。餐廳位於駱駝漆大廈,地點就腳,裝修係水泥工業風設計,店員服務態度亦好好,一坐低已經拎藤籃過黎俾我地放袋。餐廳既午市套餐價錢合理,加$30可以升級豪華定食,加配餐湯、兩款小食及甜品。🐟香煎盲曹魚柳伴意大利茄醬燴菜及薯仔沙律 $98盲曹魚外皮煎得香脆,魚肉亦幾香幾嫩,質感實淨一啲,配有薯仔沙律,沙律入面有洋蔥粒粒同埋切碎左既菜,幼滑得黎亦有口感,另配有翠玉瓜、蕃茄、青瓜等燴菜。🦀️泰式辣醬忌廉汁燴蟹肉意大利飯 $78意大利飯面層有唔少蟹肉,夠真材實料,意大利飯唔係硬身嗰種,米飯均勻沾上泰式辣醬忌廉汁,味道微辣幾特別,米飯入面混有豆角,能夠增添口感。➕我地兩個都加左$30升級豪華定食~餐湯係忌廉粟米湯,質感濃稠,味道濃郁,有粟米粒粒。🥗🦪小食係蛋沙律同埋吉列炸蠔,蛋沙律用左蛋黃醬同胡椒調味,吉列炸蠔表皮炸得酥脆,炸皮好薄,蠔大粒新鮮,配有沙律醬,兩款小食都相當唔錯。🍰甜品係芝士蛋糕,仲有士多啤梨、藍莓同柑橘。☕️凍玫瑰咖啡🍹金橘柚子梳打凍玫瑰咖啡味道醇香,口感順滑;柑橘柚子梳打柚子味非常突出,仲有絲絲柚子肉,酸酸甜甜,好飲推介👍🏻整體黎講,餐廳既食物味道唔錯,份量亦幾

🐟香煎盲曹魚柳伴意大利茄醬燴菜及薯仔沙律 $98

🦀️泰式辣醬忌廉汁燴蟹肉意大利飯 $78

➕我地兩個都加左$30升級豪華定食~
餐湯係忌廉粟米湯,質感濃稠,味道濃郁,有粟米粒粒。

🍰甜品係芝士蛋糕,仲有士多啤梨、藍莓同柑橘。

☕️凍玫瑰咖啡
🍹金橘柚子梳打

整體黎講,餐廳既食物味道唔錯,份量亦幾多,去開觀塘都可以試下。