2024-04-08 32 瀏覽
轉左工嚟左觀塘返工,朋友介紹觀塘好多工廈有好野食,仲話帶我試下。神之特上刺身(6點盛)入面有三文魚,帶子,吞拿魚,火炙金目鯛,火炙左口魚,蝦🦐刺身新鮮鮮甜,火炙魚有充分嘅魚油,勁香,正,值得一叫👍牛肉他他好有特色既他他,入邊有半生熟嘅牛肉,洋蔥同埋金黃色嘅雞蛋黃,配上秘製醬汁,愛好牛牛既我,非常鍾意。雞五味盛店員介紹裏面有雞肝,雞心,雞翼,雞頸,雞軟骨,肉類有先調味再燒烤,燒至金黃色。鍋燒烏冬最後叫返個飽肚嘅日式烏冬,入邊有一隻炸蝦,有茹類,蘿蔔等等配菜,烏冬有咬口,湯底清甜,食完即刻暖笠笠。藍柑乳酸梳打/草莓乳酸梳打朋友叫咗哩個藍柑乳酸梳打,而我就叫咗草莓乳酸,顏色幾靚,飲品偏甜,帶有果肉同乳酸味。

神之特上刺身(6點盛)

牛肉他他

雞五味盛