2019-09-22 409 瀏覽
晚上的觀塘,人流明顯比早上少了很多,位於鴻圖道的一間餐廳的燈牌,卻特別吸引了行人的眼睛,這就是名叫”Give Me 5” 的餐廳。這是一間主打海鮮串燒任食的餐廳,這亦是吸引我去試試的主要原因。坐底點好main course 就急不及待去睇睇海鮮和串燒。海鮮方面主要有四款,但吸引我既都係凍蟹和蝦,無限量供應的海鮮,加上多種醬汁,絕對係非常夠份量的頭盤。 而串燒方面,有專人為你即叫即燒,你要做既野只係負責食。同場仲有沙津bar,適合鍾意食沙津既朋友。食到咁上下,main course 亦都上枱,係半隻燒雞,幸好當晚胃口還不錯,食左咁多海鮮串燒,仲可以清埋呢個咁大份既主菜!