2017-08-09 103 瀏覽
今日去太子搵朋友食飯,唔知食咩好,就搵左呢間好多好評既好媽媽台灣館醫肚食完之後覺得果然係名不虛傳價錢親民得黎又好食,係性價比高既選擇。首先上枱既係珍珠奶茶,個人覺得呢杯珍珠奶茶並非傳統既台式奶茶,佢飲落奶味冇咁重,唔會太甜,反而似港式奶茶多D,我覺得好好味!珍珠比較細粒同甜,唔錯。呢碟士林香腸真係100分推薦呀!!!食落有D似台灣腸,甜甜地,外脆內軟,好好食!係呢度要讚一讚店員細心,佢留意到我地淨係食台灣腸冇食佢側邊D蒜片(我本來以為係裝飾),就同我地講原來係要一齊食既。蒜片加腸仔一齊食又係另一種感覺,因為蒜片有少少辣同比較重口味,同台灣腸都幾match,但係我個人都係比較鍾意就咁食腸仔XD佢個滷水拼盤亦都相當唔錯!有雞翼、牛肉、大腸同豆腐4樣野,我最鍾意雞翼同大腸。雞翼好入味,炆到淋淋地咁好好食;大腸亦到好有咬口,同埋感覺洗得幾乾淨冇怪味,好食!蚵仔煎係依間店嘅必食款,同平時食嘅感覺唔一樣,除咗蚵仔好大隻同幾新鮮之外,食落好似有D麻糬咁,好有咬口。 蚵仔煎下面有芽菜同韭菜, 上面加嘅醬更加將佢個味昇華,值得一試。叫左咁多野都唔洗$250,食物質素又唔差,性價比幾高下次都仲會再食
食完之後覺得果然係名不虛傳
價錢親民得黎又好食,
係性價比高既選擇。

比較細粒同甜,唔錯。
珍珠奶茶

台灣腸都幾match,但係我個人都係比較鍾意就咁食腸仔XD
士林香腸

滷水拼盆