2016-11-28 5233 瀏覽
今次跟屋企人一齊去呢個綠田園BBQ,環境係幾好嘅,遊戲玩樂的設施都有唔同種類,有釣金魚,彈彈床,兒童高架車,兒童小火車,湖上撐船。去得呢啲地方玩,當然會有啲貴啦。講番佢個BBQ先,佢個BBQ啲食物好整理,唔會碎碎濕濕,而且醃係幾入味嘅 ,不過食物嘅種類方面就真係非常之少啦。我嗰日去嘅時候,肉類方面,只有牛扒豬扒同雞全翼,仲有超少量金沙骨,我同我屋企人完全攞唔到金沙骨,我哋只係見隔離枱拎到過。丸類方面,有墨魚丸,貢丸,魚彈,芝士腸,雞肉腸。最後,仲有青椒,豆卜,面包。我哋我大約燒左四個鐘,真係只係得咁多食物。第一次去一間燒烤場着得咁少款揀。佢得2樣好ge係佢個蜜糖,因為一般嘅燒烤場嘅蜜糖係溝左水,所以一般燒嘢食啲蜜糖一直都唔係咁上味嘅,而佢係一樽嗰啲百花蜜,所以其實佢查一次上去d蜜糖有好上味。另一個優點係,佢嘅牛扒係一整塊原塊嘅,唔知其他燒烤場嗰啲只係得一小塊啊或者碎碎濕濕不規則。

丸類方面,有墨魚丸,貢丸,魚彈,芝士腸,雞肉腸。

最後,仲有青椒,豆卜,面包。