2021-03-27 1091 瀏覽
尋日同兩個小朋友一齊去紙飛機親子空間度玩, 呢間餐廳呢位於舊機場啟德郵輪碼頭,雖然係要轉一程車,但係呢係好方便嘅九龍灣地鐵站德福廣場就好容易搵到小巴去啦。嘩!去到啟德郵輪碼頭嗰個地方好大呀!搭多程升降機上到去就會見到紙飛機親子空間喇,入到去環境好色彩鮮艷,入場就有換拖鞋啦,小朋友就著返襪仔就可以入去玩。兩個小朋友急不及待咁樣即刻走去玩玩具!有好多公仔同車車。仲有一個木製嘅波波池同瀡滑梯中間位置呢就係用餐區啦,d餐具有齊哂大小朋友用嘅,職員仲會細心咁問你要唔要較剪剪俾小朋友食。一入場好快我哋就叫咗嘢食,menu選擇好多呀,連川菜都有,估唔到親子餐廳有咁多好野食!首先黎嘅大好健康嘅上湯鮮茄雜菌有機豆苗,兩個小朋友好快就食咗番茄入面嘅焗蘑菇,好好味㗎,佢地係咁話要多d然後呢仲有一份,水果前菜拼盤,切到細細粒,有醃過嘅車厘茄,仲要去咗皮添呀,甜甜地,冇草青味好啱小朋友食!仲有呢陳醋雲耳呢就啱曬我哋啲大人喇,又爽口又好開胃! 另外仲叫左陳皮獅子球,呢個真係咩年紀都啱食!連好細嘅小朋友都會食到呀,本來呢以為黎到咁好玩嘅親子餐廳小朋友會唔肯食嘢喎,但因為啲食物啦又靚又好味,所以佢哋呢都好乖咁樣食完先
去到啟德郵輪碼頭嗰個地方好大呀!

有好多公仔同車車。

仲有一個木製嘅波波池同瀡滑梯

番茄釀雜菌

水果拼盤

陳皮獅子頭

本來呢以為黎到咁好玩嘅親子餐廳小朋友會唔肯食嘢喎,但因為啲食物啦又靚又好味,所以佢哋呢都好乖咁樣食完先至去玩,當然唔少得嘅就係叫小朋友最鍾意嘅薯條啦,呢度嘅薯條嗰啲特別㗎,用咗孜然粉,有啲川菜嘅特色。
孜然薯條

大概係玩左兩個鐘頭,我覺得啦時間都算啱啱好呀,食嘢食一個鐘啦,然之後小朋友去玩一個鐘,入面嘅廁所分男仔女仔,仲有母乳房,亦都係每一個廁格入面有小朋友嘅坐廁,非常之方便呀,仲好乾淨添,我都非常之推介呢一間親子餐廳畀我嘅朋友㗎。

2021-03-25
  • 上湯鮮茄有機豆苗