2019-04-12 153 瀏覽
同朋友做完瑜伽已經差不多九點去左通菜街搵食,嗰邊有好多特色餐廳比哩個店舖外ge menu 吸引左入去100蚊唔洗就有得鋸扒,仲有芝士生蠔同龍蝦湯加❗️餓鬼投胎咁入左去,雖然已經成九點,但因為係星期五ge 關於都仲好多人舖頭行ge 唔係高級西餐廳route, 而係causal 親民的Style ,播住廣東話pop music,好有香港味道同友人一人叫左一個扒餐,佢要七成熟ge Newzealand 西冷,我要左五成熟ge 穀飼西冷都加配左個龍蝦湯&飲品龍蝦湯好濃,28蚊泥講冇龍蝦肉都唔出奇,但飲得出好濃龍蝦味,絕對唔係加鹽加味精了事我的西冷szz szz 聲! 鑊仔上有驚喜!燒格紋好吸引!不過有d 可惜係,由於薄左d ,切開已經由五成熟變左七成熟配菜都唔求其薯茸好creamy 好滑口配埋洋蔥黑椒汁食朋友的NZ 西冷又大塊又厚身,哩到真係得8oz 嗎由於比較厚, 佢嗰塊做到我想要ge 五成熟效果.... (我有懷疑係咪待應撈亂左😂)我梗係唔會放過,同朋友交換左d外香內軟牛味都好好100蚊內的鋸扒去到呢個質素真係抵食過d 花x 餐廳仲有餐飲配埋完整的一餐最後同朋友食完吹水吹到成十一點待應完全冇
同朋友做完瑜伽已經差不多九點
去左通菜街搵食,嗰邊有好多特色餐廳

比哩個店舖外ge menu 吸引左入去

100蚊唔洗就有得鋸扒,仲有芝士生蠔同龍蝦湯加
❗️

餓鬼投胎咁入左去,
雖然已經成九點,但因為係星期五ge 關於都仲好多人

都加配左個龍蝦湯&飲品

龍蝦湯好濃,28蚊泥講冇龍蝦肉都唔出奇,
但飲得出好濃龍蝦味,絕對唔係加鹽加味精了事

我的西冷

szz szz 聲! 鑊仔上有驚喜!
燒格紋好吸引!
不過有d 可惜係,由於薄左d ,切開已經由五成熟變左七成熟
配菜都唔求其
薯茸好creamy 好滑口

配埋洋蔥黑椒汁食

朋友的NZ 西冷
又大塊又厚身,哩到真係得8oz 嗎

由於比較厚, 佢嗰塊做到我想要ge 五成熟效果....
(我有懷疑係咪待應撈亂左😂)
我梗係唔會放過,同朋友交換左d
外香內軟
牛味都好好

100蚊內的鋸扒去到呢個質素真係抵食過d 花x 餐廳

仲有餐飲配埋

完整的一餐

最後同朋友食完吹水吹到成十一點
待應完全冇催我地or 黑面

抵讚

(坐到人地收工>< 有少少唔好意田)

係性價比高又relax 的地方
唔怪得咁多客啦