2017-07-31 327 瀏覽
返左成個星期工,有時真係想搵個清清靜靜既地方透下氣,走走逛逛,就比呢間小店吸引住,最初睇外表,似係一間gallery,兩邊牆上都掛住唔同既黑白相,有政治既,有偏遠地區既,除左牆上面,餐桌上都有唔同既影冊,仿佛都好似想同大家分享攝影冊上經歷既故事,小店餐桌唔多,只有數張枱,走到盡頭有一個好吸引既甜品櫃,但我地都係決定先食正餐再吃甜點。正餐選擇唔多,只有三種,我揀左店主推介既Panini 味道選擇係牛油果蝦,老公就揀左個All day breakfast ,黎到後我發現個 All day breakfast大份好多個蛋,蘑菇同腸都好好味,我個Panini雖然細份啲,但味道更好,外脆內軟,蝦好爽不過salad 就不是我喜歡的,其實食完個正餐都飽左9成,但女人食甜品永遠都有另一個胃,我最初真係比佢個棉花糖吸引住,最後都忍唔住叫左棉花糖同蘋果批,老老實實,個棉花糖堅正,拉絲棉花糖拼朱古力榛子醬,超有罪惡感,同食得多真係有d漏,反而個蘋果批,甜酸剛剛好,仲有小小果肉,值得推介!!以攝影為主題既餐廳香港唔算多,聽講呢度定期仲有攝影展,愛好攝影又或者鐘意寧靜既又多一個好去處。
返左成個星期工,有時真係想搵個清清靜靜既地方透下氣
All  day  breakfast
Panini  with  Salad