2024-04-08 313 瀏覽
去柴灣行吓,專登睇網上有咩好介紹,所以係衝住巨型魚柳包嚟食!.冇冷氣要坐街邊,怕熱嘅人可能要三思,我今次坐近馬路邊,感覺都幾通風,只係真係太近馬路,大貨車駛過嘅時候,都有啲壓迫感.但叫嘢食嘅時候,突然想轉軚,試另一款同樣屬於隱藏餐牌嘅食物…雞扒包 $32雖然尺寸冇魚柳咁大,但基本上都大過塊包。而且佢塊雞扒煎得好好食,又香又脆,每一口咬落都滲出好滑嘅雞油,都係好食之選😋😋 (但溫提食包嘅人要自備紙巾,份量真係好大,食到後面一定整污糟手😂).星洲炒米+凍奶茶 $49朋友話現場感覺鑊氣好大,所以試吓食炒嘢,但結果冇咩驚喜,食落口感覺一般,不過價錢幾抵雞扒扒包冇得跟餐叫飲品,凍檸茶正價$23,頗貴.見其他食客嘅食物賣相都唔錯,可能只係星米今次失準,有機會會再幫襯👍🏻

雞扒包 $32

星洲炒米+凍奶茶 $49