2022-05-20 1686 瀏覽
若干年前得知左關西風壽喜燒既模樣 即刻趨之若鶩( ✧Д✧)人人都話打爆電話都打唔到去book既Sukiyaki Mori我有特別既訂座方法 已食左兩次( ͡° ͜ʖ ͡°)師傅席前料理 係你面前煮夾埋比你身為一個introvert既我係有少少尷既好彩第一次個師傅幾吹得佢話Sukiyaki Mori開鋪係因為老闆Mori san熱愛壽喜燒好任性既感覺 更任性係每個師傅都要經過Mori san嚴格考試考到合格先可以煮比客人自己都有試過買好靚既A5和牛去整仲要學埋阿師傅落糖果下Um 都係讓尊業的來( ・᷅ὢ・᷄ )四片肉加一堆蔬菜一路食有白飯送師傅會提你唔好食咁多飯因為一陣仲有個滑蛋牛肉蓋飯既東西但就算好節制咁幾粒米幾粒米咁食都忍唔住添左一次飯肉既油香加埋壽喜燒汁互加埋蛋汁實在每一啖都好食到感動到想流淚(՞˶ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ ˶՞)我男朋友望住啲牛同隻蛋食食下問我如果牛同雞其一會絕種 你揀邊樣?我寧願世界末日ʕ•̀ω•́ʔ唔講肉本身無牛咪無牛奶 無牛油無雞咪無雞蛋甜品都要絕種了(ノ`Д´)ノ彡┻━┻?個人未接受到vegan既甜品啊sor✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters for more
若干年前得知左關西風壽喜燒既模樣 即刻趨之若鶩( ✧Д✧)

我有特別既訂座方法 已食左兩次( ͡° ͜ʖ ͡°)
師傅席前料理 係你面前煮夾埋比你
身為一個introvert既我係有少少尷既
好彩第一次個師傅幾吹得
好任性既感覺 更任性係
每個師傅都要經過Mori san嚴格考試
考到合格先可以煮比客人

自己都有試過買好靚既A5和牛去整
仲要學埋阿師傅落糖果下
Um 都係讓尊業的來( ・᷅ὢ・᷄ )

四片肉加一堆蔬菜
一路食有白飯送
師傅會提你唔好食咁多飯
因為一陣仲有個滑蛋牛肉蓋飯既東西
但就算好節制咁幾粒米幾粒米咁食
都忍唔住添左一次飯
我男朋友望住啲牛同隻蛋
食食下問我
如果牛同雞其一會絕種 你揀邊樣?
我寧願世界末日ʕ•̀ω•́ʔ
唔講肉本身
無牛咪無牛奶 無牛油
無雞咪無雞蛋
甜品都要絕種了(ノ`Д´)ノ彡┻━┻?
個人未接受到vegan既甜品啊sor
✿✿✿✿✿✿