2021-08-12 254 瀏覽
是日有人話要同我慶祝生日,約咗我黎The Captain's House。以前都黎過食海鮮包,仲唔到中午會有西餐食。午餐價錢比晚市相宜得多,全部都跟晒餐湯,沙津,主菜及飲料是日餐湯係南瓜忌廉湯,夠晒creamy!沙津- 有心高質之作,同出面定食屋的沙津完唔同。             沙津菜新鮮不在話下,醬都食到微微芝士香。真係有驚喜到主菜啦,我揀左泰式海南雞米飯漢堡相片睇唔到,其實飯底仲有多一塊雞扒!雖然煮返一D都唔泰式,但雞肉非常鮮嫩配埋甜醬油真係一流朋友就叫咗個紐西蘭西冷,講真以咁GE價錢可以食到牛扒其實都唔會有太大要求。就連一向食開好野的朋友見,一上菜都即刻講咗包算係咁啦認真成塊西冷都算係靚位,既厚切 又無筋連薯條都有有heart之作,炸香後仲要灑上調味粉。教我如何停得口~~~到最後朋友話因為我生日,要賀一賀請我諗特飲!我就抱住健康小小的心態揀咗Kiwi Garden -香甜解喝而朋友就飲 Nana Flow 好耐無飲過沙冰裏面真係有果肉,可能係泰國外都無試過👍🏻👍🏻👍🏻菠蘿ge 果肉加上淡淡嘅香蕉味,十分醒胃 餐廳由餐湯到飲品都表現出色,店員服務亦非常親切。希望比多D人知道有
午餐價錢比晚市相宜得多,全部都跟晒餐湯,沙津,主菜及飲料
是日餐湯係南瓜忌廉湯,夠晒creamy!
沙津- 有心高質之作,同出面定食屋的沙津完唔同。
             沙津菜新鮮不在話下,醬都食到微微芝士香。真係有驚喜

泰式海南雞米飯漢堡
到主菜啦,我揀左泰式海南雞米飯漢堡

相片睇唔到,其實飯底仲有多一塊雞扒!
泰式海南雞米飯漢堡

雖然煮返一D都唔泰式,但雞肉非常鮮嫩配埋甜醬油真係一流

紐西蘭西冷配薯菜
就連一向食開好野的朋友見,一上菜都即刻講咗包算係咁啦

紐西蘭西冷配薯菜
認真成塊西冷都算係靚位,既厚切 又無筋

到最後朋友話因為我生日,要賀一賀請我諗特飲!
菠蘿ge 果肉加上淡淡嘅香蕉味,十分醒胃

餐廳由餐湯到飲品都表現出色,店員服務亦非常親切。
希望比多D人知道有咁好的餐廳啦
2021-08-10