2022-07-07 1073 瀏覽
海鮮街同海傍廣場嘅全記都係同一個老闆 只不過如果想一邊嘆住海灣同離島黃昏景致 建議可以選擇位於海傍廣場嗰間 但今次我地揀左海鮮街入邊 同埋坐樓上嘆冷氣 話哂都有三十度未入到去餐廳 門口姐姐已經不停推薦二人餐咁望過真係幾抵食 $600/2個可以食到幾款小菜 當中仲包括海鮮菜式 值得一戰決定好食依間 會問坐出邊定上去 咁我地揀左嘆冷氣 上到去都幾大 不過每張都係大檯 侍應安排我地坐靠窗細檯 可以望住黃昏古法椒鹽鮑魚 位上依款係米芝蓮推介 鮑魚好大隻 外層酥香包裹住溫熱鮮美嘅鮑魚 唔錯香蒜椒鹽墨魚依款係米芝蓮推介 外層椒鹽酥香 炸粉又唔厚 墨魚夠彈牙 特濃芝士焗龍蝦配伊麵一上檯 雖然話二人份量但一啲都唔少 而且龍蝦拼埋應該都有一隻 龍蝦肉質鮮味彈牙 唔會因為芝士味濃而食唔到龍蝦味 依款值得推介碧綠泡蝦球 依個小菜都係比較油 蝦球分量對於二人還算可以 枝豆同雲耳都新鮮 食落索索聲郊外油菜加$10可以轉自己想食嘅菜 不過就落得比較多油去煮 💛套餐仲會有果盤或者糖水送 每位茶芥$20但整體煎炸嘅菜式對比蒸煮出色

未入到去餐廳 門口姐姐已經不停推薦二人餐

侍應安排我地坐靠窗細檯 可以望住黃昏