2022-12-23 1238 瀏覽
西貢作為休閒好去處,咖啡小店真係特別多。今次經過呢間純白色嘅日系咖啡店🏠,外觀好靚, 出面擺放咗原木枱櫈, 無論係喺出面飲嘢打卡🍹,定係喺室內聽住音樂享受輕食,都係一種唔錯嘅選擇。 ❤Wagyu Beef Open Toast和牛吐司一上檯真係好香,賣相好吸引好有層次,最底層係脆口嘅芝麻多士🍞,上面鋪咗半溶芝士、大量焦糖洋蔥、五成熟和牛同最上層有橄欖油火箭菜。牛肉份量好多,有肉汁,加埋其他配料一齊食口感好豐富🤩。 ❤Mixed Berries Dutch Baby Pancake雜莓德式鬆餅,整得好靚,顏色好豐富🤩, 而且份量一啲都唔baby😂。材料好簡單但又好好味喔☺️, pancake底主要係用左雞蛋、牛奶、麵粉同糖,再用鑄鐵平底鍋烹调,邊皮位好脆,蛋香味十足😍。入面藍莓同紅桑梅酸酸甜甜嘅味道同pancake特別夾,我再追加左一個雲呢拿雪糕,一啖凍一啖熱咁樣好開胃😚。 ❤Dirty第一口飲落去有濃烈嘅咖啡香味, 然後冰涼嘅牛奶慢慢滲透入嚟, 味道由濃變淡,口感越嚟越順滑, 真係好鍾意呢種口味嘅變化👍。

❤Wagyu Beef Open Toast

❤Dirty

2022-12-20
  • wagyu beef open toast
  • mixed berries dutch baby pancake
  • Dirty