2022-10-06
𝗖𝗮𝗳𝗲我哋介紹唔少,呢間都幾特別✨ 位於西貢白沙灣一棟三層高號橙紅色建築物內🧱 集𝘀𝗽𝗮️/𝗰𝗮𝗳𝗲️/𝘀𝗵𝗶𝘀𝗵𝗮同埋海景天台酒吧集於一身 去到有去咗旅行嘅感覺🧳好啱打卡 𝗖𝗮𝗳𝗲主打輕食/甜品🍩🥐同特色飲品🍹☕️ 今次我哋食咗幾款新出菜式 .📍鱈魚肝迷你潛艇(2件)($138) 𝗖𝗢𝗗 𝗟𝗜𝗩𝗘𝗥 𝗕𝗥𝗜𝗢𝗖𝗛𝗘 (2 𝗣𝗖𝗦 ) 呢個係啱啱推出嘅新品🔥,迷你潛艇一客2件 一款用檸檬汁配水葡萄🍋,另一款落咗明太子醬 前者味道清新識到鱈魚乾本身嘅味,後者鹹香惹味 鱈魚肝幼滑入口即溶,味道有啲似吞拿魚醬 我哋就鍾意配明太子多啲,真係幾好食❣️ 不過份量唔多,價錢進取💰 .📍大天王山葵粟米片配三色沾醬($118) 𝗪𝗔𝗦𝗔𝗕𝗜 𝗡𝗔𝗖𝗛𝗢 𝗪𝗜𝗧𝗛 𝗧𝗛𝗥𝗘𝗘 𝗗𝗜𝗣𝗦 𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼份量都幾大,可以2-3人分享🤩 最特別係灑上𝗪𝗮𝘀𝗮𝗯𝗶粉💚味道好刺激 粟米片上面配上3款唔同嘅沾醬:蕃茄莎莎醬🍅🌶、牛油果醬🥑同芝士醬🧀,味道夠晒豐富👍🏻 食完都唔覺油膩,唔錯! .📍 七味鴛鴦拿鐵($58) 𝗬𝗨𝗘𝗡𝗬𝗘𝗨𝗡𝗚 𝗦𝗛𝗜𝗖𝗛𝗜𝗠𝗜 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘($58) 阿華田➕好立克做成鴛鴦😌,再加上七味粉 可以話
𝗖𝗮𝗳𝗲我哋介紹唔少,呢間都幾特別✨
位於西貢白沙灣一棟三層高號橙紅色建築物內🧱
去到有去咗旅行嘅感覺🧳好啱打卡
𝗖𝗮𝗳𝗲主打輕食/甜品🍩🥐同特色飲品🍹☕️
今次我哋食咗幾款新出菜式
📍鱈魚肝迷你潛艇(2件)($138)
𝗖𝗢𝗗 𝗟𝗜𝗩𝗘𝗥 𝗕𝗥𝗜𝗢𝗖𝗛𝗘 (2 𝗣𝗖𝗦 )
呢個係啱啱推出嘅新品🔥,迷你潛艇一客2件
一款用檸檬汁配水葡萄🍋,另一款落咗明太子醬
前者味道清新識到鱈魚乾本身嘅味,後者鹹香惹味
鱈魚肝幼滑入口即溶,味道有啲似吞拿魚醬
我哋就鍾意配明太子多啲,真係幾好食❣️
不過份量唔多,價錢進取💰
📍大天王山葵粟米片配三色沾醬($118)
𝗪𝗔𝗦𝗔𝗕𝗜 𝗡𝗔𝗖𝗛𝗢 𝗪𝗜𝗧𝗛 𝗧𝗛𝗥𝗘𝗘 𝗗𝗜𝗣𝗦
𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼份量都幾大,可以2-3人分享🤩
最特別係灑上𝗪𝗮𝘀𝗮𝗯𝗶粉💚味道好刺激
食完都唔覺油膩,唔錯!
📍 七味鴛鴦拿鐵($58)
𝗬𝗨𝗘𝗡𝗬𝗘𝗨𝗡𝗚 𝗦𝗛𝗜𝗖𝗛𝗜𝗠𝗜 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘($58)
阿華田➕好立克做成鴛鴦😌,再加上七味粉
可以話係邪惡中嘅表表者😈
先飲到微辣🔥之後又有甜味中和返,幾特別🤎
📍櫻花乳酸梳打配棉花糖($88)
𝗕𝗔𝗞𝗨-𝗥𝗔 𝗛𝗜𝗚𝗛𝗕𝗔𝗟𝗟 (𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗼𝘁𝘁𝗼𝗻 𝗰𝗮𝗻𝗱𝘆)
呢個完全係打卡用嘅飲品✨📸!
粉紅色梳打加上玫瑰花瓣🌹同即整即做嘅棉花糖
做型夠晒夢幻💖賣相超靚
西柚梳打酸酸甜甜味道清爽,夏天飲夠晒消暑👏🏻
另外佢哋仲有伯爵茶忌廉牛角酥/雲朵蛋糕等等
睇落啲賣相都幾吸引,入西貢又多個選擇
八古咖啡廳 (西貢)
西貢白沙灣白沙灣中心地下G1-2號舖