2020-05-26 133 瀏覽
呢個可能係小妹食過最好食嘅雞髀🍗。大家都叫西貢做香港嘅後花園,又chill又多野食,小妹耐不耐都會同男友人由沙田搭巴士黎,今個星期日咁好天都唔例外😆之前係西貢食過唔少好西,菠蘿包,又去左cafe, 今天來點不一樣。係門口經過呢間舖頭,十級香,知佢嘅賣點係特大雞髀,就決定一試。佢嘅signature 係黃金魔髀,姐係鹹蛋黃特大雞髀,超級邪惡。我地今天食左椒鹽雞翼,佢即叫即炸,都等左15分鐘到。所以話要食好西,要有耐性。雞髀到手非常熱,根本食唔到,但對於追求温度嘅小妹而言,係炸物不是本應如此?雞翼本人已醃左,調左味,好惹味。椒鹽係錦上添花。肉質好嫩,雞皮炸到唔肥,好脆!小店仲有貼心,附上一對膠手套同紙巾👍🏼總括而言,小妹覺得好正,係完勝嘅雞髀,決定下次黎一定要翻啅!
呢個可能係小妹食過最好食嘅雞髀🍗。

小店仲有貼心,附上一對膠手套同紙巾👍🏼

2020-05-24