2021-03-03 66 瀏覽
素人哩期心情好曳🥲不過再唔出post應該會比大家遺忘🙌🏻所以去post!每次有素人生日大家都會瘋狂send啲餐廳link出黎,見到香港真係愈來愈多素食友好既西餐廳🥩🍴真係好感動😭👍.墨西哥芝士粟米片配牛油果醬、酸忌廉、蕃茄莎莎($98)抵食!以為係小食類,結果勁大盤🤩👍啲芝士完全唔留情面咁:加勁多喺面!🧀🧀🥑🫒🍅4個人接力食都食到最後🤣🤣.辣味炸薯條配蜜糖芥末醬($78)辣味就無乜喇🥱但夠脆就真既!👍同nachos差不多時間上菜,仲可以將全部醬撈埋一齊點,幾正🤣薯條都可加橄欖同牛油果醬🤩👍.卡邦尼三重芝士焗椰菜花($78)失策🥱完全遺忘卡邦尼會有煙肉,上菜先知⋯挑左勁耐🤫椰菜花好香忌廉味,🥰👌終於唔洗成日食葡汁焗四蔬喇.菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁、菠菜泡泡($168)貴精不貴多🤌咬落香唔太膩,可以試下喔🥰大鄉里的我好努力咁試下啲泡沫,真係熱辣辣、好濃菠菜味!整體食得好舒服!☺️.炭烤西瓜牛扒伴香草燒新薯、時令蔬菜($168)真係大開眼界!😲👀第一次食咸西瓜又幾搞笑🍉真係好多汁!全程都好撲朔迷離,掛住試味,試試下,大半個西瓜就咁比我地食左😂西瓜先用美式燒烤醬醃好,再煎香烤焗,廚藝了得!
墨西哥芝士粟米片配牛油果醬、酸忌廉、蕃茄莎莎($98)
辣味炸薯條配蜜糖芥末醬($78)
卡邦尼三重芝士焗椰菜花($78)
菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁、菠菜泡泡($168)
炭烤西瓜牛扒伴香草燒新薯、時令蔬菜($168)
真係大開眼界!😲👀第一次食咸西瓜又幾搞笑🍉真係好多汁!全程都好撲朔迷離,掛住試味,試試下,大半個西瓜就咁比我地食左😂西瓜先用美式燒烤醬醃好,再煎香烤焗,廚藝了得!🥴🤌不過都係可一不可再😂
西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕($88)
係成晚最期待既churros啊!😍朱古力醬唔甜,點落去岩岩好!油炸鬼同醬熱,雪糕凍,冰火派必試!
Drink:
Ice Honey Citron Tea ($78)
Refreshing passion($78)
希望大家可以失望 不要絕望🥲💛
我都係咁安慰自己~大家加油平安🤙🏻

🍽 Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
💰Total:$1014
味: 7.5/10
飽: 7.5/10
抵: 6.5/10
我 🐽扒王 將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家