2018-11-03 2897 瀏覽
歷半世紀的西環翁記有機會識到呢間麵店 都係經好友介紹 呢間由1962年至今既麵店 相信住西環既朋友都一定會認識佢最撚手既係牛丸、蔥油和辣椒油, 仲有河粉,聽講平時都係大排長龍幸運是當日去到老闆娘話長龍岩岩完炸 最受歡迎既河粉賣曬喇一星期後卻得悉佢離世既消息 RIP致可愛的老闆娘:感謝你一生盡最大既能力同用心製作食物俾大家因你而有口福的小食客上🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹🔸🔹🔸🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻牛丸魚鮫油麵牛丸比起平時食既係細粒,但一D筋都無,仲要彈同爽口, 得2粒真係唔夠呀魚鮫其實就係魚皮鮫 , 皮肉均稱, D肉係黏住個皮, 你咬左一半係唔會無啦啦個肉跌左出黎 真材實料#lamlam脷 指數:👅👅👅👅🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺呢到唔單止食個份人情味 食物質素都係不可看輕價錢便宜 但食一碗你係唔會夠架!唔該 俾多碗我呀!聽說自家辣醬好出色 可惜我唔食辣地點唔易揾架 但俾D耐性 食到好野個刻先會更覺 ”不狂此行”
歷半世紀的西環翁記

幸運是當日去到老闆娘話長龍岩岩完炸 最受歡迎既河粉賣曬喇
一星期後卻得悉佢離世既消息 RIP
致可愛的老闆娘:
感謝你一生盡最大既能力同用心製作食物俾大家
因你而有口福的小食客上

#lamlam脷 指數:👅👅👅👅

呢到唔單止食個份人情味 食物質素都係不可看輕
價錢便宜 但食一碗你係唔會夠架!
唔該 俾多碗我呀!
聽說自家辣醬好出色 可惜我唔食辣
2018-10-21