2009-08-03 11 瀏覽
聽日返半日,收拾做心情同好友出外食飯,友人住西營盤區,聽說有間cafe新開張,好想搵人陪佢試新,就即管一試!入到餐廳,感覺好特別,待應們好有禮貌,餐廳好有中日feel,中日feel咖啡店?有趣!好多奇趣擺設,我呢班鐘意影影去女人仔,顧住影影影,差唔記得自己原來食!我叫幾個set dinner 一齊食,原來有頭盤煙鴨胸沙律、燒帶子沙律,兩個沙律都唔同醬汁,好有誠意,有湯(順帶一提個湯一d都唔似一般例牌湯),有麵包(店主自家制法包),有主菜燒豬仔骨配意大利粉、法式油浸鴨脾,仲有飲品,我試秘制凍檸茶,每個餐只係$78.......八折,即係60幾蚊咋,仲無加一,我都覺得好抵食,食物質素好高,我好耐都無去過呢一種餐廳,因為我成日都周圍試食,失望居多囉至於我食d乜?睇我影傑作食完飯差唔多11點,跟住上去友人屋企繼續傾計,今晚好開心。我一定會再去!

我叫幾個set dinner 一齊食

至於我食d乜?睇我影傑作

我一定會再去!

必試親自制作蒜容包
連牛油都好有心思
帶子做頭盤,隻帶子燒得好香!
煙鴨胸沙律個汁甜甜地好好味
好似懷石料理燒豬仔骨,靚!
脆皮法式油浸鴨脾,皮好脆,好想食兩隻
唔駛篤,有果肉凍檸茶,必試推介!
擺設充滿心思
2009-07-31
必試親自制作蒜容包
連牛油都好有心思
帶子做頭盤,隻帶子燒得好香!
煙鴨胸沙律個汁甜甜地好好味
好似懷石料理燒豬仔骨,靚!
脆皮法式油浸鴨脾,皮好脆,好想食兩隻
唔駛篤,有果肉凍檸茶,必試推介!
擺設充滿心思