2024-05-19 65 瀏覽
我最近去咗西環一間東南亞餐廳,試咗幾款特色菜,真係好值得同大家分享下❤️🙋🏻‍♀️首先,我哋試咗什錦椰漿飯。呢道菜真係好正,椰漿飯夠香滑😋每一口都充滿椰香味,配埋多種配料,包括半隻烚蛋、炸雞、牛肉同埋炸魚,整體味道好豐富,食得好滿足🥰🥰然後係茶燥鴨飯,呢道菜嘅鴨肉煮得好入味,茶香味濃郁但又唔會搶味,配油油飯一齊食,真係一絕😝至於蝦多士,炸得金黃香脆,外脆內軟,蝦膠好鮮甜😍❤️每一口都可以食到蝦嘅鮮味,加埋少少甜辣醬,非常好食~最後試咗蘿蔔餅,呢個亦都係一道唔錯嘅小食。蘿蔔餅煎得外脆內軟,味道香濃,非常美味🤭總括嚟講,呢間東南亞餐廳真係好有水準,每一道菜都好有特色,而且價格合理,值得推薦俾大家去試下😙