2019-07-25 407 瀏覽
放左工六點幾嚟到,全場已經半滿,好多枱都係一家人嚟食晚餐。原來呢到除左點心都仲有好多小炒,有啲似茶餐廳,仲有好多海鮮啊個啲,套餐仲幾抵。不過一心嚟食點心,點都要過左口癮先,下次先試小菜。呢到嘅侍應都好有禮貌,熱心,不時睇下我地有咩需要,令到我地都食得好開心。可能因為係小店,個侍應仲無啦啦請我地飲湯,覺得好有人情味。特色麻辣燒賣 $39好少點心店會有麻辣燒賣㗎,調味啱啱好,唔會好辣,主要係麻,夠香。燒賣口感中規中矩,但整體好食。金沙熊貓 $35打卡必點,仲好流心,佢地呢到流沙包個配方同平時岀面食開有啲唔同,有少少酸酸甜甜,特別得嚟好食,又冇咁容易漏,我相信我一個人可以清哂一籠,哈哈杏香荔茸鴨 $38又一個打卡之選,勁得意嘅賣相。入口雖然係炸, 但係絕對唔會油淋淋。我之前冇食過呢樣,好好食呀。豉汁排骨蒸飯 $52 (配時菜加例湯)好大份,兩個人份都食唔哂,最鍾意佢哋配時菜。豉汁排骨夠入味,份量都幾多, 佢好似啲酒樓得兩舊排骨。但例湯好足料,仲有紅蘿蔔同雞腳,冇落味精,媽媽煲嘅湯呀。食到好飽一個人唔洗一百蚊,下次嚟一定要食佢晚市小菜個套餐先!

特色麻辣燒賣 $39

金沙熊貓 $35

杏香荔茸鴨 $38

豉汁排骨蒸飯 $52 (配時菜加例湯)

但例湯好足料,仲有紅蘿蔔同雞腳,冇落味精,媽媽煲嘅湯呀。

2019-07-24