餐廳: LN COFFEE
資訊:

2021-09-21 639 瀏覽
本身想去西環食另一間cafe,點知去到冇曬位,於是臨時去左呢間LN COFFEE到食。入面都幾大,環境好靜好舒服,見到隔離枱都有人帶埋laptop黎做野,無論係同朋友黎聚一聚定係黎溫習都好適合😌呢度既店員都好熱心,我地坐低之後一路同我地介紹佢地既menu。Set lunch包餐湯,熱飲就另外加$20。店員推薦我地可以試佢地既素burger、肉醬意粉同埋蕃茄湯通粉,另外佢話佢地既咖啡好值得試,一路推薦我地。最後嗌完野食之後,店員仲好細心咁問埋我地咖啡洗唔洗後上,等飲完餐湯先上,好少見到餐廳既店員會咁積極咁熱心👍  另外呢度有hku 學生證可以有九折😊幾抵。1⃣️純素芝士鮮茄肉醬意大利粉($78)肉醬意粉比起出面食到既偏酸,有啲蕃茄粒係入面,食落幾fresh幾舒服。而且感覺上調味冇咁重😌素芝士份量比較少,唔係好食到有味,覺得多啲會好味啲。  另外午餐跟既南瓜湯夠濃稠,入面係真係有南瓜蓉🤤  2⃣️芙蓉鮮菇雜菜鮮茄湯通粉($78)個店員話佢地既蕃茄湯係真係自己煮既wor🍅飲落係偏清淡啲,唔係平時飲到果啲好濃、粒粒蕃茄蓉既感覺,個人就覺得麻麻地,不過係清淡啲感覺健康啲既,應該真係自己用蕃茄煮既,不過就

1⃣️純素芝士鮮茄肉醬意大利粉($78)

2⃣️芙蓉鮮菇雜菜鮮茄湯通粉($78)
芙蓉鮮菇雜菜鮮茄湯通粉
個店員話佢地既蕃茄湯係真係自己煮既wor🍅飲落係偏清淡啲,唔係平時飲到果啲好濃、粒粒蕃茄蓉既感覺,個人就覺得麻麻地,不過係清淡啲感覺健康啲既,應該真係自己用蕃茄煮既,不過就算自己煮既都可以濃啲😂入面既配料都好多樣,食落就係一個健康餐既感覺😗

3⃣️玫瑰豆奶咖啡(午餐+$20)
玫瑰豆奶咖啡
呢個係店員特別推介既咖啡,佢話好多人都好鍾意呢款❤️黎到既時候真係好靚啊😍同埋飲落玫瑰味好夠🌹不過個人覺得咖啡味偏淡,感覺上咖啡既香味欠奉,打卡一流,但係真係想嘆咖啡既話呢杯就唔係好啱la。
純素芝士鮮茄肉醬意大利粉
玫瑰豆奶咖啡