2016-11-29 2525 瀏覽
甘岩有事黎到西環,尤於對呢區唔係好熟,徵詢過不同意見後,決定黎呢間由日藉廚師同佢老婆開既小店試下。呢位師傅後生個陣都係打工的,之後由於對廚藝既興趣日漸增加,最後辭職去埋法國學藍帶,再回歸開左呢間鋪。鋪頭唔係好大架咋,人手都唔多,所以大家比少少耐性啦。個餐可以揀餐湯或沙律,由於我地叫個飯已經有沙律啦,所以叫左個餐湯。 呢個係磨菇湯,有菇味,但濃 d 會開心 d ... 豬扒飯,即炸,好脆,配埋個酸酸甜甜既汁,餸飯幾好,沙律青青地,囉黎配下個飯,令自己感覺無甘罪惡。大蝦意粉,可選辣或不辣(揀左唔辣既),上台時好香蒜蓉味,d 蝦都好大隻,同幾新鮮! 食落去意粉煙煙 unun 都幾好食,之不過,可能無加辣,所以個味就淡左 dd...食完後,仲有個唔駛加錢送既雪芭,正~而另外要加錢既甜品 - 賣相靚靚既北海道朱古力 - 好香朱古力味,係幾濃郁既,由於佢岩岩係凍櫃出黎,所以比較硬。。如果佢無甘硬。。同再大份 d ..甘我就更開心了~~~(因為我太鍾意食朱古力了)