2021-03-26 148 瀏覽
平時最鍾意捐窿捐罅搵食嘅我,今日嚟到西營盤搵食。港鐵站出咗之後行大概7分鐘就到,跟住Google Maps好快就搵到,果然係好隱蔽😅🥙Cheesy Baked Onsen Tamago & Portobello $38未嚟之前已經好期待要食呢個大啡菇,果然無令我失望!滿滿嘅芝士包住隻溫泉蛋,切開嗰吓d蛋汁如瀑布咁湧出嚟,而且隻菇都仲好juicy,無焗乾👍🏻🍣Seafood Basket $78炸海鮮籃有吉列蝦,蠔,魚柳同魷魚,上枱之後影咗陣相都仍然熱辣辣,証明真係炸得好透,炸醬唔會過厚,而且入面都唔乾,加埋我至愛mayonnaise,超級正🥰🥓US Angus Flat Iron 8oz $118牛扒厚薄適中,而且有超重牛味,肉質嫩滑,雖然staff無問我哋要幾熟,但都無overdone,仲有小小medium rare!我哋仲加咗$38 要foie gras,不過不失,但如果可以煎耐小小就perfect池喇!🦪Mac and Cheese $78超級邪惡嘅芝士通粉,以為會係細細碟,點知個portion係medium size,啱啱焗起香噴噴!厚厚嘅芝士同煙肉舖滿面層😍 d芝士多到拉絲拉

🍣Seafood Basket $78

🥓US Angus Flat Iron 8oz $118

🦪Mac and Cheese $78
超級邪惡嘅芝士通粉,以為會係細細碟,點知個portion係medium size,啱啱焗起香噴噴!厚厚嘅芝士同煙肉舖滿面層😍 d芝士多到拉絲拉唔得高😂 食完真係返唔到轉頭!

🍲Lychee & Elder Flower Spritzer $42
第一次聽接骨木花,雖然飲完都唔知咩味,但成個mix & match係好飲嘅!中間發生咗個小插曲,食緊嘢嘅時候,杯嘢無端端成杯自己瞓低倒瀉咗,staff好快手清潔!心諗我飲咗一啖咋,咁就無咗😢但係無諗過佢哋好快手上過一杯全新嘅俾我,當下真係好感動,因為始終唔關佢哋事,呢個真係要俾10000個讚👍🏻👍🏻👍🏻

總括而言,佢哋嘅CP值好高,價錢平而且portion大!真係好抵食,而且服務好好!雖然面積唔算好大,但好適合嚟hang out吓,好舒服!食飽仲可以慢慢行吓去搭車!
2021-03-25
  • 芝士溫泉蛋大啡菇