自從港鐵港島南線延伸段開咗之後,真係多咗好多機會去西環、堅尼地城呢啲地方試下唔同嘅餐廳❤️ 朋友今次帶我去呢間泰越風味小店,裝修走可愛風格,無論係門面字體同牆身繪圖都充滿溫馨感覺。小店只有幾張枱,一次過可以試哂泰越菜式,想去記得要訂位🫶𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 腰果炒雞丁 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘿𝙞𝙘𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙬/ 𝘾𝙖𝙨𝙝𝙚𝙬 𝙉𝙪𝙩𝙨香濃惹味之選,除咗腰果同雞丁之外,仲加咗唔少配菜,包括栗子、紅黃椒、洋蔥等。各種材料同醬汁完美融合,嫩滑嘅雞丁、脆口嘅腰果、爽口嘅紅黃椒,層次感滿分💯👍 蒜蓉炒椰菜苗 𝙒𝙤𝙠 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘽𝙖𝙗𝙮 𝘾𝙖𝙗𝙗𝙖𝙜𝙚 𝙬/ 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘充滿東南亞特色嘅炒菜,以蒜頭粒炒好嫩嘅椰菜苗。蒜蓉份量唔少,每一啖都食到滿口蒜香。份量比較大,同朋友share啱啱好❤️👍 泰式蟹肉炒飯 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝙬/ 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙈𝙚𝙖𝙩一上枱已經見到滿滿嘅蟹肉舖係炒飯上面😳 蟹肉比較大塊,唔係一絲絲蟹肉咁簡單,所以每啖都會食到蟹肉。炒飯有穫氣,而且調味唔算重手,食到各種配料嘅真正味道🫶📍Check In ThaiViet上環新街15-17號地舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

📍Check In ThaiViet