2024-02-19 772 瀏覽
我同我的他團年唔想食中餐,我的他話我知原來南區開咗個新商場,原來有間西餐廳喎,不如試吓🥰見是晚set dinner都吸引,order咗其中1款:皇后芝士焗蟹蓋忌廉意粉。因為我哋想另外點1個俄國大蝦薯仔沙律,所以呢個前菜梗係揀焗田螺🤤再另外點咗肉眼扒、窩夫,團年飯好豐富🥰餐湯嘅羅宋湯好濃啊😋個餐包好熱好軟熟,嘩!半點都唔馬虎👍皇后招牌俄國薯仔沙律配意大利火腿$129。呢款我倆都讚口不絕,我本身麻麻哋parma ham,但呢款parma ham無我唔喜歡嘅味道,而個沙律嘅醬汁配搭得好好,食完令我倆更開胃🤣😍晚餐前菜到了,有4大隻焗田螺,仲有好多薯蓉墊底,份量好多啊😍食落好香濃橄欖油、田螺味,用啲汁伴薯蓉食好正啊👍頂級肉眼扒(12oz)薯菜$338。我哋鍾意食較生,肉眼好嫩、半點不韌,又夠濃牛味,佢嘅薯條都調味調得好好,夠多菜,我哋點得好🤣晚餐$298嘅主菜 - 皇后芝士焗蟹蓋忌廉意粉到了,蟹蓋好豐滿,超級多蟹肉,果然足料👍蟹肉好香濃蟹膏味,拌忌廉意粉食真係好招積🤣食完咁多嘢都好飽了!但我倆仲點咗甜品🤣窩夫$88。窩夫底外面又甜又香脆,但內裡又有軟熟感,雪糕係士多啤梨味雪葩,作為甜品唔會膩,

餐湯嘅羅宋湯好濃啊😋個餐包好熱好軟熟,嘩!半點都唔馬虎👍

食完咁多嘢都好飽了!但我倆仲點咗甜品🤣窩夫$88。窩夫底外面又甜又香脆,但內裡又有軟熟感,雪糕係士多啤梨味雪葩,作為甜品唔會膩,啱晒食到飽飽嘅我哋🥰

最後嘅餐飲竟然係一大驚喜!我同我的他講,去一間餐廳一定要試佢嘅咖啡,先試得出佢嘅質素,呢度嘅咖啡超級滑,又香又濃,我立即詢問店員係咩咖啡,店員即刻好好人咁成袋拎出嚟俾我睇🤣呢度嘅咖啡真係要大力宣傳吓🤤

今晚嘅西式團年飯真心好滿足👍
2024-02-01