2019-10-10
朋友介紹話大角咀開左間鐵板牛扒好好食要帶我去試下😍不過收工去到有d遲要排左陣隊,埋到收銀好簡單咁落餐,首先要揀肉眼,牛柳定西冷。識食一定食西冷,因為有d筋位先香,所以最貴係有原因😏最好叫300g,原因之後講。其次就牛柳,軟林林似面珠登。第二步就揀油,我揀左洋蔥油可以令塊扒更軟。最後跟餐就揀ABC。落完單就拎住個bibi入去坐住等,塊扒煎好就會震同嚮,可以欣賞下個紅磚裝修先。出面有個banner講解何謂medium rare,姐係三成熟。枱面有黑椒同岩鹽,都同牛係好夾既。成個餐係岩岩好放滿個盤,都真係幾日式😂不過食鐵板牛板最緊要係快,如果你唔想咁生。因為一切開佢真係得三成架姐,所以把刀顯得好重要😝利申我係廢手都好輕鬆切開晒煎返到7成。不過呢我叫左400g個鐵板其實就唔多夠位用。飛左勁多粟米出鐵板😅切完之後鐵板都開始變暖。e個時候先開始好開始食個沙律。沙律菜爽口,醬汁夠,唔會最尾幾塊乾哽。白飯質量ok唔會太多太少。牛扒兩面煎得夠香,配埋洋蔥同炸蒜,外香內軟。食完就得送返個盤去歸還處唔好掛住走人丫🙈
成個餐係岩岩好放滿個盤,都真係幾日式😂
食完就得送返個盤去歸還處唔好掛住走人丫🙈