餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2021-09-08 1678 瀏覽
閒時食下素菜都幾好㗎,食素即係食齋,平時都有食齋架, 而家新興叫食素 😁近排朋友介紹咗呢一間畀我嘅話西式食素同食齋一樣㗎😅嘩! 餐廳好靚㗎好夢幻呀😍同以前嘅食齋嘅餐廳係天淵之別呀😍 全部都好pinky colour 好女生感覺,仲有好多水晶佈置好少女風格👍💯我哋就揀咗個窗口位坐,有d陽光照入泥好舒服又可以望吓風景💖嘩😍食set dinner架!好豐富晚市套餐有前菜同埋餐湯,仲有主菜同自選飲品仲有就係甜品架👍 仲可以叫餐前小食💖我揀咗👍牛肝菌桃膠忌廉濃湯泰式香茅金柚鮮果沙律意大利牛肝菌乾燒伊麵 香芒牛油果苜蓿芽手捲 +$18牛肝菌桃膠忌廉濃湯簡好香牛肝菌味yummy, 餐前小食泰式香茅金柚鮮果沙律真係好清新仲有好多柚子喺度呀👍 意大利牛肝菌乾燒伊麵好耐冇食伊麵同牛肝菌好配仲好大碟添😋牛肝菌有獨特香味,濃郁嘅味道係伊麵裏面👍估唔到中西合璧嘅素食都可以超好吃架💯💯加18蚊叫個香芒牛油果苜蓿芽手捲😋😋原來呢d就係叫做苜蓿芽🥰我好鐘意食架😃個手卷d紫菜好脆架,食到好多芒果同牛油果呀茶樹菇竹笙雪耳百合蓮子燉湯涼拌日本黑豆配亞塔子黑木耳黑松露椰菜花野菌忌廉意大利飯配香脆腐皮卷茶樹菇竹笙雪耳百合蓮子燉

我哋就揀咗個窗口位坐,有d陽光照入泥好舒服又可以望吓風景💖

嘩😍食set dinner架!

我揀咗👍

牛肝菌桃膠忌廉濃湯
泰式香茅金柚鮮果沙律
意大利牛肝菌乾燒伊麵
香芒牛油果苜蓿芽手捲 +$18

茶樹菇竹笙雪耳百合蓮子燉湯
涼拌日本黑豆配亞塔子黑木耳
黑松露椰菜花野菌忌廉意大利飯配香脆腐皮卷

茶樹菇竹笙雪耳百合蓮子燉湯 ,中式嘅茶樹菇湯,好有茶樹菇嘅香味,仲有竹笙同埋雪耳蓮子好多料呀
飲落好似肥媽教煮嗰啲菇湯咁好清甜好正
涼拌日本黑豆配亞塔子黑木耳, 第一次食呢隻餐前小食好特,別亞搭子呢好似粒提子咁😍煙煙韌韌咁好好味㗎
朋友話食完都真係開胃喎
黑松露椰菜花野菌忌廉意大利飯配香脆腐皮卷, 食落去忌廉和牛油配上香濃、彈牙又Creamy的意大利飯😍仲有黑松露嘅香味再加埋好多野菌菇喺度, 好豐富嘅感覺 😋 啱曬啲素食者💯

🍊韓式蘆薈柚子蜜,係熱飲嚟㗎同韓式嗰啲柚子蜜差唔多,但係呢個有埋蘆薈喺度可以食埋😋好似飯後果咁😍
🍐雪梨青檸檬蘆薈冰茶, 飲落去有果雪梨同埋蘋果味嘅清新感覺fresh😍

甜品
🧀榛子海鹽焦糖乳酪蛋糕 +$5
好好味嘅芝士蛋糕慢慢仲食到啲焦糖味😍😍yummy

🌹玫瑰荔枝千層pancake +$28
真係有玫瑰花味㗎好神奇呀同埋粉紅色好靚甜度係啱啱好㗎🥰真係好好味呀😍

第一次食中西合璧嘅素食,我唔到係咁好味同埋咁特別

• 玫瑰荔枝千層pancake
  • 榛子海鹽焦糖乳酪蛋糕